Fra Oscar til robot

LOS ANGELES (VG) Halle Berry (38) gikk fra å vinne Oscar i 2002, til Razzie-prisen i år som årets verste skuespillerinne i «Catwoman». Nå spiller hun roboten «Cappy».

Aud Berggren
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

HAPPY CAPPY: Halle Berry spiller roboten Cappy i filmen «Robotene». Foto: EPA

- Jeg synes at dersom du går for å ta imot Oscar-prisen, så får du gjøre det med Razzien også. Du kan ikke være en god vinner hvis du ikke også er en god taper, sier hun.

Halle følte at folk behandlet henne annerledes etter at hun vant Oscar og forventet at hun heretter bare skulle gjøre vinnerfilmer.

- Du må tore å ta sjanser, for du vet aldri når det fører til en Oscar eller en Golden Globe. Jeg var bekymret for at «Monsters Ball» skulle være slutten på karrieren min, spesielt fordi jeg var naken, men du så hva som skjedde, smiler hun.

Sexy robot

Mange mener at det hviler en forbannelse over Oscar fordi fallet er så høyt hvis man ikke fortsetter med stadig like mye suksess.

- Sånn sett er det bra at jeg fikk Razzien, for nå er jeg tilbake på bunnen. Siden forventningene til meg er borte, er jeg fri og det er en god ting, sier Halle, selv om hun helst vil slippe å vinne flere Razzie-priser.

Hun er stemmen til Cappy i den norgesaktuelle animasjonsfilmen «Robotene», som i morgen har première både i norsk og amerikansk versjon på kino. I den norske er Stine Buer stemmen til den sexy roboten Cappy.

Les VGs anmeldelse av filmen!

Halle ble filmet og bevegelsene hennes, fra å gå til hvordan hun blunker, ble overført til Cappy.

- Du må være så animert at det ser nesten komisk ut, som om du er på LSD eller noe sånt, ler Halle som aldri hadde gjort dette før.

Hun identifiserte seg med filmens budskap om at man kan realisere sine drømmer uansett hvordan man ser ut eller hvor man kommer fra.

- Fordi jeg er en farget kvinne har jeg ofte følt at jeg ble dømt etter rase og kjønn, men jeg ville aldri at det skulle hindre meg fra å ha like store drømmer som andre, sier Berry.

Vil adoptere

Bare noen dager etter at hun vant Oscar fikk hun vite at ektemannen Eric Benet var notorisk utro.

De forsøkte å få ekteskapet på bena uten hell, men Halle ser ut til å ha kommet seg over skilsmissen.

Hun anser seg ennå som moren til stedatteren India (13), og de fortsetter å ha god kontakt. Halle benekter imidlertid at det er alvor med Michael Ealy (32), motspilleren i TV-filmen «Their Eyes Were Watching God» som nettopp ble vist i USA med Oprah Winfrey som produsent.

- Jeg er ikke fokusert på forhold, og det føles veldig godt at jeg kan være lykkelig uten.

- Ønsker du deg egne barn?

- Jo, jeg ønsker absolutt å oppleve hvordan det er å ha et barn som vokser inni deg, så jeg håper at alderen ikke vil gjøre det umulig. Går det ikke, vil jeg definitivt adoptere.

- Mange bruker kunstig inseminasjon?

- Tro meg, tanken har falt meg inn. På 40-årsdagen kommer jeg kanskje til å være på sædbanken for å få en kopp med sperma hvis jeg ikke har noen i livet mitt innen den tid, ler Halle Berry.

PS! Tom Green er den eneste utenom Halle som har vært til stede for å motta Razzie-prisen. Han fikk den i 2001 for «Freddy Got Fingered».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder