Ny voldtektsetterforskning mot Weinstein

Advokaten til en av kvinnene som anklager Harvey Weinstein for voldtekt, holder pressekonferanse i Los Angeles.

 • Øystein David Johansen
 • Hanna Haug Røset

Artikkelen er over to år gammel

På pressekonferansen snakker Dave Ring, advokaten til en italiensk modell og skuespiller som har anmeldt Harvey Weinstein for seksuelt overgrep på et hotellrom i 2013.

– Hun ble i går avhørt av to etterforskere fra LAPD og fortalte sin historie om hva som skjedde på et hotellrom i 2013. Jeg kan ikke gå i detaljer,men hun forklarte dem i detalj saker som gjør at LAPD nå har åpnet etterforskning for seksuelt overgrep og voldtekt.

Les også: Hollywood-produsent har fått sparken

Hun er en av seks kvinner som har anmeldt mogulen for overgrep, men dette er det første tilfellet som er anmeldt i California. Det kan bety trøbbel for Weinstein fordi saken er innenfor foreldelsesfristen.

– Dette kan åpne døren for straffeforfølgelse hvis det finnes bevis, sier forsvarsadvokat Dmitry Gorin til Los Angeles Times. Han har tidligere vært aktor i lignende saker.

Les også: Tarantino angrer på at han ikke gjorde noe

Mange av de andre anklagene mot Weinstein stammer fra lenger bak i tid. Weinstein har avvist alle anklager om sex uten samtykke, ifølge hans talskvinne Sallie Hofmeister.

ANKLAGET FOR VOLDTEKT: Den tidligere Hollywood-toppen Harvey Weinstein. Foto: Yann Coatsaliou AFP

Den italienske kvinnen kontaktet politiet tirsdag, og hun ble avhørt torsdag. Overgrepet skal ha skjedd på Mr C Beverly Hills Hotel i Los Angeles, etter en fest.

Weinstein skal ha dukket opp i resepsjonen på hotellet hun bodde på, noe som overrasket henne fordi hun aldri hadde fortalt ham hvor hun bodde. Han spurte om å få komme på rommet, noe kvinnen avviste og spurte om å møte ham nede i stedet. Kort tid senere banket han likevel på døren hennes.

– Han trengte seg inn på hotellrommet, og sa «jeg skal ikke ha sex med deg, jeg vil bare snakke», forteller kvinnen til LA Times.

Ifølge Ring var hans klient livredd.

– Hun sier at å åpne den døren er hennes livs største tabbe. Overgrepet har preget hennes livet hennes voldsomt.

Innenfor skal han ha blitt aggressiv og spurt om å få se henne naken. Han skal også ha skrytt av hvor mye makt han hadde.

– Han dro meg etter håret og tvang meg til å gjøre noe jeg ikke ville. Så dro han meg til badet og voldtok meg med makt.

Ring understreket at kvinnen kun var på besøk i Los Angeles og at hun ikke kjente Weinstein i det hele tatt. Hun hadde heller ingen ambisjoner overhodet om å bli skuespiller i Los Angeles.

Mer om

 1. Hollywood

Flere artikler

 1. Pluss content

  Dette er kvinnene som anklager Weinstein

 2. Anklager Weinstein for nok et overgrep

 3. Harvey Weinstein i retten: Hevder sin uskyld

 4. Tarantino angrer på at han ikke gjorde mer for å stoppe Weinstein

 5. Pluss content

  Harvey Weinstein: - Jeg fortjener et klapp på skulderen når det gjelder kvinner

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder