ALLE DE NOMINERTE: Finner du de to norske regissørene på bildet? Morten Tyldum og Torill Kove var begge til stede på den eksklusive Oscar-lunsjen. Se fasit nederst i saken. Foto:Chris Pizzello,Ap

Dette bildet er historisk

Eksklusiv Oscar-lunsj i Hollywood

Aldri før har to norske regissører med hver sin film fått
være med på det svært eksklusive bildet fra Oscar-lunsjen på luksuriøse Beverly Hilton.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

I tre timer spiste og drakk de og ble hyllet, alle Oscar-nominerte med sine følger. Oscar-lunsjen på Beverly Hilton er en årlig seanse for de spesielt inviterte, og skal vi tro Deadline.coms kommentator Pete Hammond var årets happening spesielt vellykket.

– Det sa ikke ut som om noen hadde lyst til å dra da det var slutt. Minglefaktoren var epidemisk, skriver Hammond om den tre timer lange seansen.

Og seansen var ganske spesiell sett med norske øyne. I år er to av våre egne regissører nominert, og begge to var til stede under lunsjen og fellesbildet av alle de nominerte. Morten Tyldum er nominert i de gjevestekategoriene beste film og beste regissør, mens Torill Kove er nominert for tredje gang for beste animasjonskortfilm. Hun vant i 2007 for «Den danskedikteren».

Lunsjen er et nøkkelarrangement i Oscar-racet fordi det er så mange stemmeberettigede til stede.

FOTOGRAFERT PÅ VEI TIL LUNSJ: Morten Tyldum før Oscar-lunsjen i natt norsk tid. Foto:Jeff Vespa,Afp

Lunsjen er ikke noe man avlyser lett, men noen glimret med sitt fravær. «The Imitation Game»s hovedperson og Oscar-nominert for beste hovedrolle Benedict Cumberbatch var imidlertid ikke til stede, som den eneste av de ti nominerte. Han var på jobb hjemme i Storbritannia, ifølge Variety. Blant birollene var seks av ti til stede. Vær og arbeid gjorde at Mark Ruffalo, Ethan Hawke, Keira Knightley og Meryl Streep ikke kunne være til stede.

Tyldum var en av tre nominerte regissører på plass. Alejandro Gonzalez Iñarritu og Wes Anderson var utenlands.

Emma Stone og Bradley Cooper ble fløyet inn fra New York og roller på Broadway, mens produsent Jason Blum drar rett til filmfestivalen i Berlin. En hel drøss andre drar rett til BAFTA-seremonien som går av stabelen søndag. Morten Tyldum og «The Imitation Game»-gjengen kom fra et veldedighetsarrangement for Human Rights Commission, ifølge Variety.

– Det var meningsfylt og rørende, er Tyldum sitert på i Variety. Arrangementet dreide seg om å øke bevisstheten om de mange som har blitt straffet for å være homofile eller lesbiske. Filmen «The Imitation Game» handler om kodeknekkeren Alan Turing som også ble dømt for homofili.

FASITEN: Her ser du hvor Morten Tyldum og Torill Kove var plassert under Oscar-lunsjen. Rett bak Tyldum står Oprah Winfrey. Foto:,

OSCAR-NOMINERT: Reese Witherspoon var på plass på Oscar-lunsj. Hun er nominert for filmen «Wild». Foto:Robyn Beck,Afp

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder