SINT: 74 år gamle Jerry Heller, her i et arkivfoto fra 2006, går rettens vei for å stanse det han mener er en helt feilaktig fremstilling av hans managerrolle for N.W.A. i filmen «Straight Outta Compton». Foto: Jim Cooper , Ap

Saksøker rap-stjerner for en milliard

Rap-legendene Dr. Dre og Ice Cube risikerer å måtte punge ut med vanvittige 975 millioner kroner dersom søksmålet fra eksmanager Jerry Heller når frem.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Ifølge Los Angeles Times mener Jerry Heller at han feilaktig fremstilles som en ekstremt dårlig person i høstens storfilm i USA, «Straight Outta Compton», som er historien om rap-pionerene N.W.A.

Jerry Heller var manager for gruppen som i sin tid ble startet av Dr. Dre, Ice Cube og nå avdøde Eazy-E.

Søksmålet ble innlevert ved Los Angeles County Superior Court fredag og kan leses i sin helhet HER.

Jerry Heller hevder der at filmen er full av faktiske feil, og at han aldri har gitt tillatelse til at filmskaperne kunne bruke hans navn.

Søksmålet er ikke bare rettet mot Ice Cube og Dr. Dre, men også mot blant andre filmselskapet NBC Universal, regissør F. Gary Gray og Eazy-Es enke, Tomica Woods-Wright.

Eric Lynn «Eazy-E» Wright døde av aids i 1995.

Filmanmeldelse: «Straight Outta Compton»

Søksmålet anklager filmskaperne for å fremstille Jerry Heller som en slesk manager som utnytter medlemmene i N.W.A. til å skrive under på elendige kontrakter og svindler dem for store pengesummer.

I HARDT VÆR: Dr.Dre (til venstre) og Ice Cube opplever vanvittig suksess med «Straight Outta Compton», den biografiske filmen om rap-gruppen de var med å grunnlegge - N.W.A. (Niggas Wit Attitudes). Foto: Chris Pizzello , Ap

«Straight Outta Compton» har blitt en formidabel kassasuksess i USA etter premieren i august, og har til nå spilt inn rundt 1,8 milliard kroner. Bare i åpningshelgen fikk filmen inntekter på en halv milliard, noe som gjør filmen den største biografi-suksessen noensinne.

Ifølge Jerry Heller har filmen vært ødeleggende for hans navn og rykte; jo større suksess, desto hardere rammes han.

NBC Universal har foreløpig ikke kommet med noen uttalelse i forbindelse med søksmålet.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder