SUPER-PIPPI: Pippi Langstrømpe og Herr Nilsson kan være på vei til en kinosal nær deg - hvis ikke Sony har ombestemt seg. Foto:Aftonbladet,

Sony vil lage actionfilm om Pippi

Kan du se for deg verdens sterkeste Pippi i en actionfilm i «Pirates of the Caribbean»-stil? Det kan sjefene i Sony.

Kristine Hellem Aanstad
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Natt til fredag la nettstedet WikiLeaks ut over 30.000 interne dokumenter fra Sony Pictures, samt rundt 173.000 e-poster som er sendt til og fra epost-adresser tilhørende selskapet.

I en korrespondanse mellom daværende filmsjef Amy Pascal og Sonys markedssjef George Leon fra mars 2014 kommer der frem at begge er supergiret på ideen om en actionfilm om verdens sterkeste jente – Pippi Langstrømpe, melder Aftonbladet.

I mailutvekslingen kan man se at de to diskuterer hva som skal bli Sonys store satsing etter filmmusikalen «Annie». De diskuterer muligheten for en Barbie-film, men så skriver Pascal: «Jeg elsker Pippi».

Vil ha tak i rettighetene

Leon er helt enig, og svarer at han synes at filmen bør ligne på actioneventyret «Pirates of the Caribbean».

– Jeg vil dette så utrolig mye. Jeg kan virkelig se for meg en live-actionfilm à la «Pirates» med Pippi.

Les også:Harald Zwart imponerte Sony

Videre diskuterer de to hvordan de kan få tak i rettighetene, at karakteren i Millennium-trilogien Lisbeth Salander er basert på Pippi og at timingen for en film med Pippi som actionhelt er helt riktig nå.

I den siste mailutvekslingen skriver Leon at han har funnet ut at det er en familie i Stockholm som eier rettighetene, og at han skal undersøke saken nærmere.

PIRAT: Johnny Depp som kaptein Jack Sparrow i «Pirates of the Caribbean». Foto:The Walt Disney Company Nordic,

– Ingen henvendelse

Rettighetene til Astrid Lindgrens verk er det familieforetaket Saltkråkan AB som sitter på. Aftonbladet har vært i kontakt med dem, og de har dårlige nyheter til de som allerede har sett for seg Pippi og apen Herr Nilsson som actionhelter:

– Vi har ikke nylig fått noen henvendelser fra Sony, og ingen som en «Pirates of the Caribbean»-variant. Så dette kan jeg avkrefte, sier filmansvarlig Thomas Gustafsson til den svenske avisen, men forteller også at de synes det er veldig gøy at Sony har lekt med tanken.

Så da får vi bare vente å se om Pippi på nytt tar turen til Hollywood eller ikke.

Det var i november i fjor at dokumentene og e-postene første gang ble lekket etter et dataangrep mot Sony Pictures.

USA anklaget raskt Nord-Korea for å stå bak angrepet på grunn av actionkomedien «The Interview».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder