LYKKELIGERE TIDER: Katie Holmes og Tom Cruise var fortsatt godt gift da dette bildet ble tatt i 2010. Foto: AFP

Tom Cruise snakker om skilsmissen: - Tragikomisk

For første gang snakker Tom Cruise (50) ut om bruddet mellom ham og Katie Holmes (34), ifølge tyske medier.

OPPDATERING: Etter at denne saken ble publisert har det kommet frem nye opplysninger om at sitatene brukt i ProSieben intervjuet skal ha vært fabrikerte .

Det tyske magasinet Bunte melder at filmstjernen åpner seg i et intervju med TV-kanalen ProSieben.

Her kommer det frem at Cruise overhodet ikke var forberedt på at den 16 år yngre kona skulle forlate ham - noe som stemmer overens med hva en rekke medier meldte i kjølvannet av bruddnyheten.

- Jeg hadde ikke forventet det, sier Cruise.

DRAMA I KULISSENE: Katie Holmes skal ha mislikt scientologi-retningen Tom Cruise ønsket å dra datteren Suris oppdragelse i. Foto: All Over Press

I intervjuet skal mannen med «Top Gun», «Rain Man» og «Mission Impossible» på CV'en røpe at han har vært nødt til å ty til sin humoristiske sans for å takle nederlaget på kjærlighetsfronten.

Han fylte 50 dagen etter at han ble forlatt.

- Livet er en utfordring. Du er 50, har erfaring og tror du har alt under kontroll, og så treffer det deg - sånn er livet. Livet er tragikomisk. Du trenger en viss humoristisk sans, mener Cruise.

Skuespilleren forteller også at han har «utrolig god tid til å reflektere» over ting.

Cruise og skuespillerkollega Holmes ble et av verdens mest berømte par da de begynte å date i april 2005. Et år senere ble datteren Suri født. De ble gift i november 2006, i en scientologi-seremoni i Italia.

Cruise er verdens mest profilerte scientolog. I fjor kom det frem at han ønsket å sende datteren til scientologileiren Sea Organization. Dette skal ha vært en medvirkende årsak til bruddet.

29. juni ble det kjent at Holmes hadde tatt ut separasjon. Allerede 11 dager senere var paret og deres advokater enige om et forlik.

Holmes fikk eneansvar for datteren, men avtalen sies å gi Cruise rikelig besøkstid.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder