Flommer av feelgood

«THE HOLIDAY»

Regi: Nancy Meyers. Amerikansk. Tillatt for alle, anbefalt ungdom/voksne.

ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL
VG:s terninger viser 4 prikker

STJERNER: Jude Law, Cameron Diaz, Kate Winslet, Jack Black, Eli Wallach, Rufus Sewell.

HANDLER OM: To «vellykkede» kvinner, en London-journalist og en film-PR-spesialist i Los Angeles, har bare ett - til gjengjeld: felles - problem: De fikser ikke sine kjærestehistorier. Oppunder jul går det riktig galt med begge to. I sin fortvilelse søker de feriemuligheter, og møtes på Internett for å bytte hus i et par uker.

SE BILDER FRA FILMEN

London-journalisten drar til Los Angeles. LA-dama til et småhustrig landsby-England utenfor London.

Det blir eventyr, selvfølgelig. Landsbyidyllen i England er nemlig befolket av journalistens vakre bror. Og litt sex kan vel aldri skade, selv ikke i fylla??

I Los Angeles er naboskapet spennende for journalisten, særlig etter at hun hjelper en 90 år gammel manusforfatter med gåstol over veien. Og dessuten: En liten og fyldig, men akk så sjarmerende filmkomponist har sine grunner til å stikke innom.

SE TRAILER

DOM: En nesten skamløst velturnert og markedstilpasset romantisk komedie i beste «Love Actually»- og «Fire bryllup og en gravferd»-stil. Det er flommer av feelgood, akkurat passe problemfylt til å opprettholde litt spenning, flinke og pene skuespillere i et trivelig prosjekt. Og dertil følelseskrydder som 91-årige Eli Wallach i meget opplagt samspill med Kate Winslet.

Forutsigbar

Skal man være helt ærlig - og det bør man vel - er filmen litt for kalkulert, litt for forutsigelig, litt vel snakkesalig og noe lang.

Likevel: Dette blir en publikumsdrager av de store! Dette er vellykket, romantisk underholdning i kjent og tradisjonsrik stil. Og dette er bare til å bli glad av.

Så: Vær så god, folkens - en skikkelig dose problemfri romantikk i mørketiden!

JON SELÅS

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder