På TV i julen! Trykk på ansiktene nedenfor for å se hva som hendte.

Dette har skjedd med «Love Actually»-stjernene

I 2003 så vi for første gang «Love Actually»-skuespillerne gråte, le og forelske seg fram til jul. Men hva har de gjort siden?

 • Ingvill Dybfest Dahl
 • Øyvind Engan

Artikkelen er over fem år gammel

«Love Actually» er blitt en av de største juleklassikerne i moderne tid. For mange blir det ikke ordentlig jul uten at de har sunget med til «All I Want for Christmas» av full hals og grått en skvett, eller en bøtte, over tapt kjærlighet, funnet kjærlighet og ung kjærlighet.

Siden filmen er en flettverkshistorie, er persongalleriet stort. I illustrasjonen over finner du de viktigste ansiktene vi ser på skjermen.

Klikk på bildene for å lese hva som har skjedd med skuespillerne siden 2003. Du kan også dra og slippe hvert fjes, eller laste siden på nytt, for å få bedre oversikt i diagrammet.

OBS: Denne saken ble først publisert i 2014, og der derfor ikke oppdatert med alt som har skjedd de siste to årene.

Om du leser denne saken på mobil eller nettbrett, vil det være enklere å lese den lengre versjonen av tekstene nedover her:

Bill Nighy (64)

Bill Nighy spiller den falmede rockestjernen Billy Mac, som gjør et siste forsøk på å få en julehit ved å bytte ut ordet «love» med «Christmas» i «Love Is All Around». Hans eneste støttespiller ser ut til å være manageren Joe. Billy Mac er en løs kanon, og hans historie følges av flere av de andre rollefigurene gjennom radio- og TV-sendinger.

DA: Billy Mac med entourage i musikkvideoen til «Christmas Is All Around». Foto:Peter Mountain,Universal Studios

Veteranen Nighy har jobbet som skuespiller siden 70-tallet. Han spilte blant annet mot Sverre Anker Ousdal, Erik Hivju, Sven Nordin og Toralv Maurstad i TV-serien «The Last Place on Earth» (1985) om Scotts polkappløp mot Amundsen. Rollen i «Love Actually», som briten vant en BAFTA-pris for, gjorde ham kjent også internasjonalt.

Han hadde også en sentral og prisvinnende rolle i den kritikerroste TV-serien «State of Play» fra 2003, som det i 2009 ble laget en amerikansk filmversjon av (der Helen Mirren spilte Nighys rolle). Samme år som «Love Actually» kom, var Nighy også å se som vampyr-patriark i «Underworld»-filmene. I «Shaun of the Dead» (2004) fikk han spille zombie, og i «Pirates of the Caribbean»-filmene (fra 2006) spilte han også en form for levende død som kaptein Davy Jones.

NÅ: På London-premieren på «Pride» i september. Foto:Joel Ryan/invision/,Ap

Nighy har vært svært aktiv siden rundt tusenårsskiftet, og ser i likhet med Liam Neeson, ut til å ha fått flere actionroller på sine «voksne» dager.

Han slet med alkoholisme tidligere, men har holdt seg nykter siden 1992. I 27 år, fram til 2008, var han sammen med skuespillerkollega Diana Quick, som han omtalte som sin kone, selv om de aldri var gift. De har datteren Mary sammen, som også er skuespiller. Nighy lider av Dupuytrens kontraktur som gjør at fingrene, spesielt lille- og ringfingeren, krummes mot håndflaten. Dette kan sees blant annet i scenen der Billy Mac oppsøker Joe på julaften og gir ham en klumsete klem.

Colin Firth (54)

Firth spiller Jamie, forfatteren som tar kona og broren sin på fersken og rømmer til Frankrike for å jobbe med en krimbok. Der møter han portugisiske Aurélia som hjelper ham i huset, men som han sliter med å kommunisere med. Jamie er også gjest i Peter og Juliets vielse.

DA: Jamie faller for Aurelia (Lucia Moniz). Foto:Peter Mountain,Universal Studios

Colin Firth hadde vind i karriereseilene også før «Love Actually». Hans store britiske gjennombrudd kom etter rollen som Mr. Darcy i TV-versjonen av «Stolhet og fordom» i 1995, som sikret ham roller i internasjonale suksesser som «Den engelske pasienten», «Bridget Jones’ dagbok» og «Shakespeare in Love».

NÅ: Firth med kona Livia under GQ-prisutdelingen i London i september. Foto:Jonathan Short,Ap

Han har fortsatt suksessen etter 2003 med et bredt spekter av roller – fra Harry i «Mamma Mia!» (2008), via homofil skolelærer i «A Single Man» (2009), til kong George VI i «Kongens Tale» (2010). Over nyttår blir han å se som en noe spesiell agent i «Kingsman: The Secret Service». Firth var nominert til både Golden Globe og Oscar for rollen i «A Single Man» (2009). Men året etter vant han begge for hovedrollen i «Kongens tale». Britisk BAFTA-pris vant han for begge filmene.

Da VG møtte Firth i forbindelse med Tomas Alfredson- filmen «Muldvarpen» i 2011, fortalte han at han ofte velger motsatt roller av dem han blir rådet til, og at å spille homofile George i «A Single Man» var den største sjansen han hadde tatt. Flere mente rollen ville være farlig for karrieren hans.

Colin Firth har sønnen William med eksen, skuespiller Meg Tilly. Siden 1997 har han vært gift med den italienske filmprodusenten og regissøren Livia Firth, som han har sønnene Luca (født 2001) og Matteo (født 2003) med. Firth lærte seg italiensk da han ble sammen med Livia.

Skuespilleren, som selv vokste opp blant annet i Nigeria og USA, har engasjert seg for urfolks rettigheter. Da han promoterte «Love Actually» benyttet han anledningen til å forsvare san-folket i Botswana, som ble tvangsflyttet av styresmaktene. I oktober ble Firth kåret til Leading Man of the Year av magasinet Gentelman’s Quarterly.

Liam Neeson (62)

Irske Neeson spiller enkemannen Daniel i filmen. Sammen med stesønnen Sam står han for noen av de mest rørende scenene der de to prøver å finne ut av livet og kjærligheten. Daniel er god venn med Karen, og har Claudia Schiffer som drømmedame.

DA: Sam og stefaren Daniel. Foto:Peter Mountain,Universal Studios

Neeson hadde en lang og suksessrik karriere før «Love Actually», blant annet med «Schindlers liste» (1993), som sikret ham en Oscar-nominasjon for Beste mannlige hovedrolle. Han hadde også store roller i storfilmer som «Rob Roy» (1995), «Star Wars: Episode I – Den skjulte trussel» (1999) og «Gangs of New York» (2002) i forkant av kjærlighetsklassikeren.

NÅ: Neeson på et Oscar-arrangement i november. Foto:Kevork Djansezian,Reuters

Siden 2003 har Neeson også gestaltet løven Aslan i «Narnia»-filmene og spilt guden Zevs i «Clash of the Titans»-filmene. I «Batman Begins» og «The Dark Knight Rises», spilte han Batmans motstander Ra’s Al Ghul. Han har også hatt suksess som en rimelig ressurssterk pappa i actionfilmene «Taken» 1 og 2, og blir å se i en kommende tredje film neste år. Den første filmen i 2008 startet et nytt karrierespor for Neeson, som etter det begynte å få tilsendt manus til actionfilmer.

Neeson var gift med skuespiller Natasha Richardson i 15 år, til hun døde av en hodeskade fra en skiulykke i mars 2009. Hun etterlot ham sønnene Micheál (født 1995) og Daniel (født 1996). I et intervju med bladet GQ i mars år fortalte Neeson at han begynte å drikke opptil tre flasker vin per kveld etter konas død, men at han sluttet i 2013 og at forandringen har vært fantastisk.

Thomas Brodie-Sangster (24)

Thomas spiller Sam, Daniels stesønn som nylig har mistet sin mor. I tillegg er han forelsket i en av skolens kuleste jenter – amerikanske Joanna. For å kapre jenta i sitt liv, lærer Sam seg å spille trommer for å akkompagnere henne til «All I Want for Christmas» på skolens juleavslutning.

NÅ: Thomas som Jojen Reed i «Game of Thrones». Foto:,HBO

Brodie-Sangster hadde spilt i TV-filmer og serier før «Love Actually», men filmkarrieren startet etterpå. Han jobbet med Emma Thompson igjen i «Nanny McPhee» (2005) og lærte seg å spille gitar med venstrehånden for å spille Paul McCartney i «Nowhere Boy» (2009).

Han har også hatt stemmen til Ferb i den animerte TV-serien «Phineas and Ferb» i flere år. I 2013 ble han å se som Jojen Reed i suksesserien «Game of Thrones». I år viste han seg også som Newt i filmen «The Maze Runner», og film nummer to er under innspilling.

Thomas er også bassist i bandet Winnet, der moren er vokalist, faren spiller trommer og søsteren Ava korer.

Hugh Grant (54)

Grant spiller selveste statsministeren i «Love Actually». Hans er en mer løssluppen variant enn vi er vant til å se på lerretet: David danser gjerne rundt i 10 Downing Street til «Jump (for My Love)», og er ikke redd for å irettesette den amerikanske presidenten, eller flørte med nyansatte Natalie. Han er også storebroren til Karen.

DA: Statsministeren med Natalie (Martine McCutcheon) på juleavslutning på skolen. Foto:Peter Mountain,Universal Studios

For Hugh Grant føyde filmen seg inn i den lange rekken romantiske komedier som etablerte ham som sjangerens «leading man»: Fra «Fire bryllup og en gravferd» i 1994, via «Notting Hill» (1999), og «Bridget Jones’ dagbok» (2001).

NÅ: Grant på en tennisturnering i London i november. Foto:Glyn Kirk,Afp

Også etter rollen som kjærlighetssyk statsminister har Grant spilt i flere typiske romantisk komedier, som «Music and Lyrics» (2007) og «Did You Hear About the Morgans» (2009). Grant spilte også flere roller i «Cloud Atlas» i 2012, en film som floppet og splittet både kritikere og publikum.

Etter flere lange forhold tidligere, med blant annet Elizabeth Hurley og Jemima Khan, har single Grant nå to barn (født i 2011 og 2013) med 19 år yngre Tinglan Hong.

Dette mente VGs anmelder om «Love Actually» for 11 år siden. VG møtte også Hugh Grant i forbindelse med premieren av filmen.

Martine McCutcheon (38)

McCutcheon spiller Natalie, en nyansatt i 10 Downing Street med en god tone med statsministeren. Hun har en tendens til å banne i upassende situasjoner, og får problemer etter at den amerikanske presidenten prøver seg på henne.

NÅ: McCutheon har ikke vist seg mye offentlig de siste årene. Her er hun på et SpecSavers-arrangement i november 2011. Foto:Ben Pruchnie,GETTY IMAGES

Før «Love Actually» var Martine først og fremst kjent fra den legendariske britiske såpeserien «EastEnders», som ble sendt på NRK under tittelen «Østkantfolk» i mange år. Hun spilte bartenderen Tiffany i rundt 350 episoder, fram til 1998. Hun hadde også en rolle i «Kiss Kiss (Bang Bang)» (2001). Men etter å ha spilt Hugh Grants romantiske interesse, tok karrieren ikke av for McCutcheon.

I 2013 sto hun fram og fortalte at hun har slitt med utmattelsessykdommen M.E. og depresjoner i sju år. Hun sa hun kollapset 20 ganger og la på seg 14 kilo før hun fikk diagnosen, og at hun på det verste ønsket at sykdommen skulle ta livet av henne. Ifølge McCutcheon måtte hun takke nei til flere «fantastiske» roller etter «Love Actually» på grunn av depresjon. Hun skal ha holdt seg innendørs i flere måneder fordi hun ikke ville møte folk.

Etter mange år uten arbeid, slo hun seg konkurs i februar 2013. Hun giftet seg med musiker Jack McManus i 2012, og i august i år røpet McCutcheon til britiske Hello! at paret venter barn i februar.

Alan Rickman (68)

Rickman spiller Karens mann Harry og dermed svigerbroren til statsministeren. Han blir forsøkt sjekket opp av Mia, den nye sekretæren i bedriften han leder, og er en pådriver for at Sarah skal sjekke opp sjefsdesigneren Karl.

DA: Ekteparet Karen og Harry. Foto:Peter Mountain,Universal Studios

I likhet med flere av sine «Love Actually»-motspillere, har Alan Rickman fått spille flere ikoniske rollefigurer. Påfallende mange av dem har vært anti-helter.

NÅ: Rickman på filmfestival i Marrakech i desember. Foto:Fadel Senna,Afp

I Rickmans TV-debut på BBC i 1978, spilte han Tybalt i «Romeo og Julie». Hans første internasjonale gjennombrudd kom med rollen som skurken Hans Gruber i «Die Hard» (1988). Han spilte nok en usympatisk rolle som Sheriffen av Nottingham i «Robin Hood – Tyvenes prins» (1991). I «Fornuft og følelser» (1995) fremstår Colonel Brandon usympatisk, i hvert fall i starten. Han hadde heller ingen gode hensikter som Dommer Turpin i «Sweeney Todd – Demonbarbereren fra Fleet Street» (2007).

Fra 2001 legemliggjorde Rickman en ny tilsynelatende skurk: Professor Severus Slur i «Harry Potter»-filmene. I 2011 kom den siste Harry Potter-filmen, og etter det har Alan vært å se som president Ronald Reagan i «The Butler» (2013). Hvorvidt det regnes som en skurkerolle kommer an på øyet som ser.

Rickman har vært kjæreste med samboer Rima Horton siden de var henholdsvis 18 og 19 år gamle.

Oppdatering, desember 2016: Alan Rickman døde i januar 2016 av kreft, omgitt av familie og venner.

Emma Thompson (55)

Thompson spiller Karen, statsministerens søster og Harrys kone. Hun håper på å få en spesielt fin gave fra mannen til jul, men avdekker i stedet et svik. Hun er god venn med enkemannen Daniel, og støtter ham i sorgen. Hun elsker Joni Mitchell og lager kostymer til barnas julespill på skolen.

NÅ: Emma Thompson aog ektemannen Greg Wise på en tilstelning i mars. Foto:Tim P. Whitby,Getty Images

Emma Thompson er en av de mest feirede britiske skuespillerne. Hun ble først kjent for komedie-programmer, og fikk så roller i to BBC-serier i 1987. Gjennom den ene møtte hun Kenneth Branagh, og de to var gift fra 1989 til 1995. Paret spilte også i flere filmer sammen, som «Peters venner» (1992) og «Stor ståhei for ingenting» (1993). I «Fornuft og følelser» (1995), spilte hun mot «Love Actually»-motspillere Alan Rickman og Hugh Grant. Der var hun også nominert til Oscar for hovedrollen, og vant en Oscar for filmmanuset.

Etter «Love Actually» har hun fortsatt sin svært aktive karriere. Hun spilte engel og sykepleier i TV-serien «Angels in America» (2003) om AIDS-krisen på 80-tallet, en magisk guvernante i «Nanny McPhee» (2005) og romvesen-byråsjef i «Men in Black 3» (2012). Fra 2004 ble Thompson også med på Harry Potter-bølgen, der hun spilte professor Rakel Rummelfiold i tre filmer.

På norske kinolerreter var hun sist å se som Mary Poppins-forfatter P.L. Travers i «Saving Mr. Banks» (2013). Siden 2003 har hun vært gift med Greg Wise – som spilte kjekkasen John Willoughby i «Fornuft og følelser». De har to barn.

Heike Makatsch (43)

DA: Mia og sjefen Harry på julefest. Foto:Peter Mountain,Universal Studios

Tyske Heike Makatsch spiller Mia, den nye sekretæren på Harrys kontor som åpenlyst flørter med ham. Det er gaven han kjøper til henne, et hjertesmykke, som gjør at kona Karen skjønner det er noe i gjære.

NÅ: Heike på Cannes-festivalen i mai i år. Foto:Pascal Le Segretain,Getty Images

Makatsch har spilt i filmer siden 1996. Hun ble valgt til Shooting Star under filmfestivalen i Berlin 2001. Like før «Love Actually» hadde hun rollen som Dr. Lisa Addison i «Resident Evil» (2002). Ifølge The Telegraph var hun også kjæreste med nå Bond-aktuelle Daniel Craig i mange år.

I etterkant av «Love Actually» har hun spilt i flest tyske filmer, og en del TV-filmer. Hun var også å se i «Boktyven» i fjor, som moren til hovedpersonen Liesel. Heike har to døtre, født i 2007 og 2009, med kjæresten Max Martin Schröder fra det tyske indie-bandet Tomte.

Martin Freeman (43)

Freeman spiller John, en som jobber med å være stand-in for skuespillere på filmer. På jobb som kroppsvikar i en sex-scene, møter han Judy, som han «synes det er fantastisk å prate med». De to innleder en sjenert og tilbakeholden romanse.

DA: Judy og John på jobb. Foto:,UNIVERSAL/SONY PICTURES

I disse dager, 11 år etter «Love Actually»-suksessen, er Martin Freeman først og fremst høyaktuell som selveste Hobbiten. I trilogien, som startet i 2012, spiller han Bilbo Baggins, eller Bilbo Lommelun på norsk.

NÅ: Martin Freeman og kona Amanda Abbington i juli. Foto:Dave J Hogan,Getty Images

De siste årene har han også gjort seg bemerket som Sherlock Holmes’ makker Dr. Watson i BBC-serien «Sherlock» (2010), og ikke minst som Lester Nygaard i TV-versjonen av «Fargo» (2014).

Før 2003 var Freeman først og fremst kjent som Tim Canterbury i den britiske originalversjonen av «The Office» (2001). Både den og «Love Actually» ser ut til å ha satt karrieren hans i et nytt gir. Videre hadde han en liten rolle i «Shaun of the Dead» (2004) og en større i «Haikerens guide til galaksen» (2005), før han altså sikret seg hobbit-rollen.

Til VG fortalte han nylig at han hadde så liten tro på seg selv som Bilbo Lommelun at han nesten takket nei til rollen (krever innlogging).

Joanna Page (36)

Joanna spiller Judy, som møter John mens de to er «body doubles», eller erstattere, for skuespillere i sex-scenene i en film Tony er produksjonsassistent for. Til tross for at Judy og Jack har svært intim kontakt på jobb, er begge veldig sjenerte med klærne på.

NÅ: Joanna Page og James Thornton i januar. Foto:Stuart C. Wilson,Getty Images

Før «Love Actually» hadde Page spilt i TV-serien «The Cazalets» og i Jack the Ripper-filmen «From Hell» mot Johnny Depp og Heather Graham.

Etter 2003-suksessen har hun hovedsakelig jobbet i TV. Størst suksess har hun hatt med BBC-serien «Gavin & Stacey», som hun spilte i fra 2007-2010.

Page giftet seg med skuespiller James Thornton samme år «Love Actually» kom ut, og sammen har de datteren Eva (2). Paret offentliggjorde nylig via sine respektive Twitter-profiler at de venter sitt andre barn.

Andrew Lincoln (41)

Andrew Lincoln spiller Mark som er ulykkelig forelsket i Juliet. Hun er kona til hans beste venn Peter, og tror først han misliker henne sterkt, men når hun ser videoen Mark filmet i bryllupet, skjønner hun sannheten. Mark jobber på et kunstgalleri hvor Mia arrangerer julefesten for Harrys firma.

DA: Mark uttrykker seg til Juliet. Foto:Peter Mountain,Universal Studios

Briten hadde spilt i en del TV-filmer og serier før «Love Actually», blant annet «This Life» og «Teachers». Det har han fortsatt med i etterkant også, da han spilte i «Afterlife» og «Strike Back».

NÅ: Lincoln som Rick Grimes i «The Walking Dead». Foto:Frank Ockenfels,FOX/AMC

Lincoln har også spilt mye teater. Men rollen han har fått mest oppmerksomhet for siden, er selvsagt som den erke-amerikanske politimannen Rick Grimes i zombieserien «The Walking Dead».

Der har han nå ledet en gruppe overlevende i fem sesonger, og er klar for en sjette sesong i 2015. Ifølge Deadline har serien vært den mest populære i aldersgruppen 18–49 år de siste to årene. Midt-sesongfinalen 30. november oppnådde hele 14,8 millioner seere, ifølge Variety.

Privat bruker Lincoln navnet Andrew James Clutterbuck, men han har tatt Lincoln som sitt scenenavn. Han giftet seg i 2006 med datter av Jethro Tull-vokalisten Ian Anderson, Gael Anderson, og paret har to barn.

Keira Knightley (29)

Knightley spiller Juliet, kvinnen Peter gifter seg med og Mark elsker i all hemmelighet. Hun blir fortvilet når det er en teknisk feil ved bryllupsvideoen, og ber Mark om å få se hans opptak fra bryllupet. Da får hun seg en overraskelse.

DA: Nygifte Peter og Juliet. Foto:Peter Mountain,Universal Studios

Keira startet skuespillerkarrieren som 10-åring i 1995. I «Star Wars Episode I: Den skjulte trussel» (1999) spilte hun rollen som Queen Amidalas dobbeltgjenger og tjener Sabé. Etter dette gjorde hun seg bemerket i «Bend it Like Beckham» (2002), der hun spilte fotballgale Jules. 2003 ble et stort år for 18-årige Knightley, med premiere på både «Love Actually» og den første «Pirates of the Caribbean»-filmen.

NÅ: Keira Knightley og mannen James Righton i London 7. desember. Foto:Tristan Fewings,Getty Images

Etter det skjøt karrieren ytterligere fart, med actionrollen som Guinevere i «King Arthur» (2004) og Elizabeth Bennet i «Stolthet og fordom» (2005). Sistnevnte en rolle hun ble både Golden Globe- og Oscar-nominert for. Også rollen som Cacilia Tallis i filmadaptasjonen av «Om forlatelse» (2007), ble hun Golden Globe-nominert for. Knightley fortsatte å kombinere mindre, uavhengige filmer som «Last Night» (2010), med storfilmer som «Anna Karenina», der hun spilte mot norske Guro. (2012).

Nå er hun aktuell i Morten Tyldums Golden Globe-nominerte «The Imitation Game», der hun spiller en i Alan Turings kodeknekker-team under 2. verdenskrig. Knightley er også selv nominert til pris for beste kvinnelig birolle. Under et intervju med VG i høst, da hun nylig hadde posert toppløs på forsiden av bladet Interview, fortalte Knightley at hun gjorde det som en protest mot retusjeringen hun ofte utsettes for. Hun stilte opp på betingelse av at brystene hennes ikke skulle forstørres eller fikses på. Filmen har norgespremiere 25. desember.

Keira giftet seg med Klaxons-musiker James Righton i 2013, etter at de hadde vært sammen i to år. I desember spekulerer flere medier, som Vogue og New York Post, i om paret venter sitt første barn.

Chiwetel Ejiofor (37)

NÅ: Ejiofor og kjæresten Sari Mercer på Emmy-utdelingen i august. Foto:Dan Steinberg,Ap

Britiske Ejiofor spiller Peter, som i starten av filmen gifter seg med Juliet. Han er bestevenn med Mark. Under vielsen er også Jamie og Sarah gjester.

Blant Chiwetel Ejifors aller første roller, var en liten rolle i Steven Spielbergs «Amistad» (1997) da han var bare 19 år. I 2002 var han å se som Okwe mot Audrey Tautou i Stephen Frears’ kritikerroste «Dirty Pretty Things». Deretter fulgte noen år uten den helt store oppmerksomheten, før han hadde sentrale roller i både «2012» (2009) og «Salt» (2010).

10 år etter birollen i «Love Actually», kom braksuksessen med hovedrollene i henholdsvis TV-serien «Dancing on the Edge» og filmen «12 Years a Slave». Han ble Golden Globe-nominert for begge rollene, og «12 Years a Slave» vant han en BAFTA-pris og ble Oscar-nominert for.

Ejiofor er sammen med modellen Sari Mercer.

Rodrigo Santoro (39)

Santoro spiller designeren Karl, som Sarah er svært forelsket i. På julefesten ber han henne opp til dans, og ting ser ut til å gå deres vei, i hvert fall til Sarahs bror ringer.

DA: Karl har blitt med Sarah hjem, og hun jubler. Foto:Peter Mountain,Universal Studios

Halvt italienske og halvt brasilianske Rodrigo Santoro hadde hovedsakelig spilt i brasilianske TV-serier og filmer før «Love Actually», med unntak av en TV-film og rollen som Randy Emmers i «Charlie’s Angels: Full Throttle» samme år. I 2006 kom to store, internasjonale roller: Paulo i TV-serien «Lost» og Xerxes i «300». Rollen som den «bling»-fikserte persiske guden gjentok han i «300: Rise of an Empire» i år.

NÅ: Santoro som Xerxes i «300: Rise of an Empire» i år. Foto:,Ap/Warner Bros Pictures

Han har fortsatt å spille i brasilianske filmer og TV-serier, og var dessuten å se som Raúl Castro i «Che»-filmene i 2008. I animerte «Rio» 1 og 2 leverte han stemmen til Tulio.

I 2011 fortalte han at rollen som Karl er den han får flest kommentarer for, i og med at «Love Actually» stadig vises på TV. Ifølge Santoro er det ingen som kjenner ham igjen fra den glattbarberte og hardt sminkede rollen i «300».

Redigert desember 2016: I høst har Santoro vært å se sammen med norske Ingrid Bolsø Berdal i HBO-serien «Westworld». VG har snakket med henne om innspillingen her.

Les mer: Berdal: – Jeg har fått en nydelig kjæreste.

Laura Linney (50)

Amerikanske Linney spiller Sarah. Hun jobber for Harry og er håpløst forelsket i Karl. Samtidig ringes hun opp døgnet rundt av sin mentalt ustabile bror som bor på en institusjon.

NÅ: Linney på Filmfestivalen i Toronto i 2012. Foto:Arthur Mola,Ap

Linneys Hollywood-debut kom med «The Truman Show» i 1998, der hun spilte Jim Carreys kone. Hun har vært nominert til tre Oscar-priser, for hovedrollene i «You Can Count on Me» (2000) og «The Savages» (2007) og birollen i «Kinsey» (2004).

De siste årene har hun spilt kreftrammede Cathy Jamison i TV-serien «Big C». I 2011 vant hun en Golden Globe-pris for rollen.

Linney har vært gift med Marc Schauer siden 2009 og det var «Love Actually»-kollega Liam Neeson som førte henne til alteret. Hun var 49 da hun fikk sitt første barn i januar i år, uten at noen utenom den nære kretsen visste om graviditeten.

Kris Marshall (41)

Marshall spiller den eventyrlystne Colin Frissell som er kamerat med filmproduksjonsassistenten Tony. Colin har strøjobber med å servere i Peter og Juliets bryllup, og leverer lunsj på kontoret der Harry, Mia, Sarah og Karl jobber. Han lever i troen om at amerikanske damer vil synes han er mye mer sexy enn britiske, og bestiller seg derfor tur til Milwaukee før jul. Og der får han uttelling.

DA: Kris fikk rett i troen på at amerikanske damer ville synes hans britiske aksent var sexy. Her med Carol-Anne, Jeannie og Stacey på en bar i Milwuakee. Foto:Peter Mountain,Universal Studios

Før «Love Actually» var Kris Marshall mest kjent fra rollen som den noe umulige sønnen Nick Harper i serien «Hvilket liv!» som også ble sendt på NRK1 i mange år. Marshall var med i serien fra 2000 til 2009. Etter juleklassikeren har han spilt i flere andre TV-serier og TV-filmer, som «Murder City», «Traffic Light» og «Death in Paradise».

NÅ: Marshall på premieren av «A Few Best Men» i 2012. Foto:Brendon Thorne,Getty Images

I april 2008 ble Marshall påkjørt av en bil mens han var på et utdrikningslag i Bristol, og lå flere dager i kunstig koma på intensivavdelingen. Ifølge Birmingham Mail måtte hodeskadene lukkes med ni store stifter, og han hadde i tillegg en punktert lunge. Kris selv sa han var ganske full og forsøkte å krysse en seksfeltsvei da han ble påkjørt. Han har også fortalt at et «god bedring»-kort fra farvorittfotballklubben Aston Villa hjalp som inspirasjon. Han fikk problemer med balansen i etterkant, men tre uker etter ulykken debuterte han på Londons West End med komedien «Fat Pig».

I november 2011 fikk han kjøreforbud i et halvt år etter at politiet fant ham sovende bak rattet på sin parkerte Jaguar. Marshall innrømmet å ha drukket alkohol og avga en positiv pusteprøve, men han avga ikke ny pusteprøve på politistasjonen og skyldte på astma. I retten sa han seg skyldig i ikke å ha avgitt pusteprøve, men ifølge forsvareren var planen hans bare å sove i bilen, ikke å kjøre den.

January Jones (36)

Jones spiller Jeannie, en av jentene Colin møter i den første baren han blir kjørt til i Milwaukee.

NÅ: January Jones som Betty Francis i femte sesong av «Mad Men». Foto:Jordin Althaus,Ap/AMC

Før «Love Actually», hadde January Jones hatt mindre roller i et par thrillere og komedier som «The Glass House» (2001) og «American Wedding» (2003).

I 2007 ble hun å se i rollen nordmenn flest kjenner henne fra: Som Don Drapers kone Betty i TV-serien «Mad Men». Etter det hadde hun også en stor rolle i «X-Men: First Class» (2011), som Emma Frost.

I 2011 fødte hun også sønnen Xander, og bare sju uker etter fødselen var hun tilbake på jobb på «Mad Men»-settet. January har aldri oppgitt hvem som er faren til barnet. Graviditeten var noe av bakgrunnen for at rollefiguren Betty slet med vektproblemer i sesong fem.

Ivana Milicevic (40)

Milicevic spiller Stacey, en av de tre jentene Colin møter i baren.

NÅ: Milicevic på Comic-Con i San Diego i juli. Foto:Mike Windle,Afp

Hun er opprinnelig fra Sarajevo, men har vokst opp i Detroit. En periode var hun modell og danser, før hun begynte som skuespiller. Hun har spilt en rekke mindre roller i filmer og TV-serier siden 1995, blant annet i filmen «Enemy of the State» (1998), «Vanilla Sky» (2001) og «Charmed» (2003).

Etter «Love Actually» har Milicevic gjort seg mest bemerket som Valenka i James Bond-filmen «Casino Royale» (2006) og Carrie Hopewell i TV-serien «Banshee» (2013). Hun hadde også en gjesterolle som norske Hedda Lillihammer i episoden «The Norwegians» i serien «Pushing Daisies» i 2008.

Elisha Cuthbert (32)

NÅ: Cuthbert og mannen Dion Phaneuf på Michigan Stadium på nyttårsaften i fjor. Foto:Dave Sandford,Getty Images

Cuthbert spiller Carol-Anne, den tredje av jentene Colin møter i USA.

Kanadieren er først og fremst kjent som Jack Bauers datter Kim i TV-serien «24». Der var Elisa med i 79 episoder fra 2001 til 2010.

Etter «Love Actually» gjorde hun seg også bemerket i den romantiske komedien «The Girl Next Door» (2004) og skrekkfilmen «House of Wax» (2005), og hun har spilt Alex Kerkovich i TV-serien «Happy Endings» (2011).

Elisha Cuthbert har alltid vært en stor ishockey-fan, og hun giftet seg med NHL-spilleren Dion Phaneuf sommeren 2013. De bor i Toronto i hockey-sesongen, og i New England om sommeren.

Shannon Elizabeth (41)

Elizabeth spiller Harriet, den fjerde samboeren til de tre jentene Colin møter på baren i Milwuakee. Hun blir omtalt som «The Sexy One», og blir med Colin tilbake til London.

DA: Colin introduserer Harriet og Carla for Tony på flyplassen. Foto:Peter Mountain,Universal Studios

Shannon har hovedsakelig spilt i komedier og skrekkfilmer. Hun ble internasjonalt kjent som den sexy utvekslingsstudenten Nadia i «American Pie» (1999), og spilte også i «Scary Movie» (2000).

SENERE: Shannon på kjendis-pokerturnering i Melbourne i 2007. Foto:Kristian Dowling,Getty Images

Etter «Love Actually» har det vært mest mindre filmroller, samt roller i TV-seriene «Et 70-tallshow» (Brooke i ni episoder i 2005) og «Cuts» (Tiffany Sherwood i 31 episoder fra 2005-2006).

Elizabeths kanskje mindre kjente side, er at hun spiller poker. Hun reiser angivelig til Las Vegas opptil tre ganger i måneden for å delta i turneringer. Ifølge pokerrangeringssiden The Hendon Mob, vant hun blant annet 125.000 dollar, eller rundt 920.000 kroner under en nasjonal turnering i Vegas i mars 2007.

I 2008 var Shannon med på amerikanske «Skal vi danse», og ble sammen med danseren Derek Hough (29) i etterkant, men forholdet tok slutt i 2009. Ifølge Daily Mail er hun nå sammen med hip hop-mogulen Russell Simmons (57). Han er i likhet med henne veganer og miljøvernforkjemper.

Denise Richards (43)

Richards spiller Carla, søsteren til Harriet. De to blir med Colin hjem fra USA, og Carla blir introdusert for Tony som «really friendly».

NÅ: Denise Richards på en galla til inntekt for et barnesykehus i LA i october. Foto:John Sciulli,Afp

Richards hadde hatt en suksessrik karriere før «Love Actually». Hun hadde allerede vært Bond-babe i «The World Is Not Enough» (1999), noe hun for øvrig vant MTV Razzie-pris for Verste birolle for. Hun var også innom TV-serien «Melrose Place» som Brandi Carson i 1996, og ble også kjent for rollene i «Starship Troopers» (1997), «Wild Things» (1998) og «Drop Dead Gorgeous» (1999).

Høsten 2001 ble hun kjæreste med Charlie Sheen, da hun hadde en gjesterolle på hans TV-serie»Spin City». De giftet seg i juni 2002, og fikk døtrene Sam (født 2004) og Lola (født 2005) sammen. Hun søkte om skilsmisse i mars 2005, mens hun var gravid. En stund gikk de til ekteskapsrådgivning, men i 2006 fortsatte hun med skilsmisseprosessen. I 2011 adopterte hun datteren Eloise Joni på egen hånd.

Richards og Sheen har bedrevet mye offentlig skittentøyvask, og har kranglet om foreldreretten, men i 2012 ble de venner igjen. I mai 2013 støttet Sheen at Richards fikk midlertidig omsorg for hans tvillingsønner Bob og Max (født i 2009) som han har med Brooke Mueller, etter at barnevernet hentet dem fra morens hjem.

Flere roller:

Gregor Fisher (60)

Spiller Billy Macks manger Joe.

Abdul Salis (35)

Spiller filmproduksjonsassistenten Tony, Colins venn.

Lúcia Moniz (38)

Spiller portugisiske Aurelia, Jamies hjelp i huset.

Billy Bob Thornton (59)

Spiller den amerikanske presidenten

DA: Rufus ekspederer Harry. Senere dukker han også opp på flyplassen når Sam forsøker å snike seg inn. Foto:Peter Mountain,Universal Studios

Rowan Atkinson (59)

Spiller ekstremt irriterende smykkedisk-ekspeditør

Olivia Olson (22)

Spiller Joanna, den amerikanske sangstjernen Sam er forelsket i.

Claudia Schiffer (44)

Spiller Carol, kvinnen enkemannen Daniel møter.

Foto:,Universal Studios

Les også

Flere artikler

 1. Nå får vi alle «Love Actually»-svarene

 2. Colin Firth skilles etter 22 års ekteskap

 3. Pluss content

  «Twin Peaks» 27 år etter

 4. Pluss content

  Dødsfall, dop og utroskap: Slik gikk det med «Harry Potter»-stjernene

 5. Han sjekker opp Zellweger i nye «Bridget Jones»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder