POPULÆR GOURMETROTTE: Bilde fra Rottatouille. Foto: Buena Vista.

Rottekokk topper - Varg Veum på andreplass

(VG Nett) «Rottatouille» fyker rett inn på kinotoppen i Norge, mens «Varg Veum» okkuperer andreplassen, godt hjulpet av kinobesøket i Bergen.

  • Øystein David Johansen

Artikkelen er over 12 år gammel

Animasjonsfilmen «Rottatouille» fra Disney-selskapet Pixar gnager seg helt til toppen av oversikten over kinobesøket denne helgen.

Se hele den ferske kinotoppen her!

Filmen om rotta som blir mesterkokk på en snobbete parisisk restaurant ble sett av 52 000 store og små rundt i landet i løpet av de første dagene på kino i Norge.

I åpningshelgen i USA var det actionfilmen Die Hard 4.0 den lille gourmetrotta vippet av pinnen. I Norge er det det grønne trollet Shrek som måtte tre til side for lille Remy, som rotta heter.

VG ga «Rottatouille» terningkast 5. Les anmeldelsen her!

Bli filmanmelder og gi din egen anmeldelse av «Rottatouille» her!

Varg Veum

Det var på forhånd knyttet store forventninger til den første filmen om den bergenske politietterforskeren Varg Veum, som også hadde premiere denne helgen.

Filmen, som VGs anmelder ga terningkast fire, åpnet også ganske godt på kinoene. Drøyt 20 000 kinogjengere løste billett til «Varg Veum - Bitre blomster», et tall som er ganske likt tallene for komedien «Tatt av kvinnen», som hadde premiere for tre uker siden.

Tallene for disse to voksenfilmene er likevel langt unna åpningstallene for populære norske barnefilmer. Filmer som Olsenbanden Jr. Sølvgruvens hemmelighet og Elias og Kongeskipet trakk rundt 60 000 personer inn i kinomørket i sine åpningshelger.

Bergenserne strømmet til kinoen

Bergenserne ser ut til å ha tilgitt filmprodusentene som lot detektiven snakke østlandsk i filmserien. Over 8000 publikummere var innom Bergen kino for å se den første filmversjonen av en av Gunnar Staalesens bøker.

Gode tall, spesielt tatt i betrakning at Brann spilte kanskje årets viktigste kamp i går kveld.

- Det er ingen rekord, men veldig gode tall. Filmer som «Ringenes Herre» og «Harry Potter» hadde rundt 10 000 besøk i åpningshelgen i Bergen, men da hadde vi en litt annen kinostruktur i byen med én stor kino til, sier kinodirektør i Bergen, Stein Sandvik, til VG Nett.

Voksent publikum

GOD ÅPNINGSHELG: Varg Veum, i Trond Espen Seims skikkelse. Foto: SF Norge.

Ifølge Sandvik hadde Varg Veum et relativt voksent publikum, derfor har han forhåpninger om en lang levetid for filmen.

- Det voksne publikum er litt tregere å få i gang, så med slike gode tall allerede har vi store forhåpninger om at denne filmen kommer til å gå lenge i Bergen.

VGTV testet hovedrolleinnehaver Trond Espen Seim i bergensk. Sjekk videoen her!

Bergen Kino har også deltatt med produsentpenger til innspillingen av de seks filmene om Varg Veum. To av disse settes opp på kino, mens fire skal vises på TV2 og deretter sendes ut på DVD-markedet.

Sandvik mener det er for tidlig å si noe om denne investeringen vil lønne seg, siden det foreløpig bare er én av seks filmer som har fått premiere.

I dag startet innspillingen av filmene «Kvinnen i kjøleskapet» og «Begravde hunder biter ikke», som skal regisseres av Alexander Eik.

Mer om

  1. Film
  2. Hollywood

Flere artikler

  1. Seims Varg Veum åpnet på annenplass

  2. Se «Varg Veum» ta Bergensk-testen!

  3. Kinorekord for Varg Veum

  4. Trond Espen Seim kommer ikke til å savne Varg Veum

  5. Varg vippet kællene ned fra kinotoppen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder