Drømmeprosjekt med Moland

- Jeg er så gammel nå, at jeg bare jobber med roller som betyr noe, sier Nick Nolte (63). Derfor vil han ha regissør Hans Petter Moland med på sitt drømmeprosjekt.

  • Borghild Maaland

Artikkelen er over 16 år gammel

- Jeg skulle gjerne vært hos dere i Norge og feiret premièren, men jeg har vært opptatt med filminnspilling og kommer rett fra Sør-Afrika. Jeg har ikke sett filmen selv og er veldig glad for at den har fått så mye god kritikk, sier Nolte til VG.

Rusproblemer

Skuespilleren jobber svært gjerne mer med Hans Petter Moland.

- Jeg håper at Hans Petter og jeg snart samarbeider igjen. Vi har planer med en tidlig Aldous Huxley-roman, «Genius and the Goddess». Jeg har drømt om å lage filmen i mange år, og da jeg møtte Moland, skjønte jeg at han var den rette regissøren til filmen. Det kan faktisk hende vi starter filmingen allerede i høst i England, betror Nolte.

Nick Nolte er en sterk og karismatisk skuespiller og en mann som ikke holder skjult sine sterke og svake sider. Han har i perioder hatt store problemer med alkohol og dop. Da han i september 2002 ble arrestert for å kjøre i ruspåvirket tilstand - han hadde det narkotiske stoffet GHB i blodet - fikk han tre års prøvetid. Nolte har ingen problemer med å følge opp dommens premisser.

- Jeg var ikke akkurat glad for det som skjedde, men faktisk lettet. Jeg kom ikke ut av den dårlige sirkelen jeg var inne i. Samme morgen som jeg ble tatt for den sinnssyke bilkjøringen, hadde jeg stått utenfor AA-klinikken jeg kjenner godt til. Jeg så flere gamle kjente der, men klarte ikke å gå inn. Så ble jeg tatt på veien i stedet. Det var vel en mening med det. I alle fall har det gått bra med meg siden det, sier Nolte.

Gleder seg med Gibson

I «The Beautiful Country» spiller han en blind Vietnam-veteran, mannen som er faren til filmens hovedperson Binh. - Denne rollen avslutter det jeg kan kalle min «Vietnam-erfaring». Her har vi mannen som aksepterer. Raseriet er over.

Jeg var aktiv motstander av Vietnam-krigen og følte at det var en veldig urettferdig krig. Hele min generasjon bærer med seg sårene etter denne krigen i hjertene våre. Mange av mine gode venner døde i Vietnam, og en del kom hjem og har slitt etterpå, sier Nolte.

- Er du like engasjert i dag?

- Vel, jeg registrerer jo at dette er en veldig upopulær tid for amerikanere. Jeg filmer mye i Europa og andre steder i verden. Overalt spør folk meg: Hva er det som skjer?

- Og jeg må si at jeg ikke er særlig glad i den presidentperioden vi har nå. Jeg trives ikke med situasjonen, og det ekstreme amerikanerne har gått til i Irak. Det minner meg om den kalde krigen. Nick Nolte har sett stjernelivet i Hollywood fra alle sider og har vært en del av de store studioproduksjonene. Dem har han ikke lenger så stor sans for.

Morer seg over Gibson-suksess

- Den store amerikanske feilen er oversentimentalisering. Jeg hater det. Det gjør meg kvalm. Studioproduksjonen i Hollywood tenker kun penger og et ungt publikum. De tror de alene har resepten på hva folk vil se.

Derfor morer det meg skikkelig at min venn Mel Gibson har fått sånn suksess med Jesus-filmen sin. Han har fått Hollywood til å skjelve. De nektet jo å ta i prosjektet hans med ildtang.

Nå sitter de med svarteper og ser alle millionene de har gått glipp av. De må se seg slått av et «monster» de selv var med på å skape. Herlig! roper en lattermild Nolte over telefonen.

Flere artikler

  1. Brosnan frykter Bond blir ødelagt

  2. Charlie og Denise fikk datter

  3. Beckham tilbudt filmrolle

  4. Ikon på nedtur

  5. - Aldri naken på film

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder