FILMFAMILIEN PÅ RØD LØPER: Fredag var det et stort kjendisoppbud på «Skjelvet»-premieren, men mest oppmerksomhet fikk fra venstre Jonas Hoff Oftebro, Kathrine Thorborg Johansen, Edith Haagenrud-Sande, Ane Dahl Torp og Kristoffer Joner. Foto: Frode Hansen

«Skjelvet» på rød løper

«Skjelvet» har allerede fått mange og gode anmeldelser. Men Ane Dahl Torp som spiller en av hovedrollene i filmen, fikk ikke sett den før på premieren fredag. – Men jeg gleder meg veldig, sa hun på den røde løperen.

«Bølgen» solgte nesten 900.000 billetter før folk fikk nok av vestlandske tsunamier. Men fredag kveld sto kjendisene nærmest i kø på den røde løperen for å skape blest om oppfølgeren «Skjelvet».

Sentralt sto den lille kjernefamilien med med «mor» Ane Dahl Torp, «far» Kristoffer Joner og «barna» Edith Haagenrud-Sande, Kathrine Thorborg Johansen og Jonas Hoff Oftebro.

les også

Filmanmeldelse: «Bølgen»

– Jeg gruer meg skikkelig til å se «Skjelvet». Jeg tåler ikke slike filmer, utbrøt hans far i virkeligheten Nils Ole Oftebro før han forsvant inn i mørket.

– Det overrasker meg ikke. Det skal koste å se en katastrofefilm, fleipet Jonas tilbake.

Oslos ordfører Marianne Borgen (SV) la ikke skjul på at hun var veldig spent på å se hva filmskaperne har gjort med byen «hennes».

– Jeg både gleder og gruer meg. Men dette blir jo veldig nært da, sa hun til VG.

les også

Filmanmeldelse «Skjelvet»: Rystende og vakker

Tre år er gått siden tsunamibølgen traff Geiranger. Idun og barna har nå flyttet til Oslo for å få avstand til den vonde opplevelsen. Kristian Ekjord bor alene i Geiranger. Ulykken har ikke sluppet taket og en traumatisert Kristian sliter med skyldfølelse etter det som skjedde.

Så begynner underlige ting å skje i Norges hovedstad. Uforklarlige oversvømmelser, strømstans og ulykker rammer byen. Geologiske undersøkelser viser at «Oslo-graben» igjen har begynt å røre på seg. Dermed er «Skjelvet» i gang – og dette mener VGs anmelder om filmen:

les også

Filmet ti dager i heissjakt 20 meter over bakken: – Jeg var redd

– Effektene er gode, men det er Kristoffer Joner som virkelig gir utslag på Richterskalaen.

NRK og Filmpolitiet lander på samme terningkast i sin anmeldelse av «Skjelvet»:

– Den imponerer med effekter som nærmest gjør Bølgen til et skvulp, og engasjerer med et mellommenneskelig drama som får akkurat nok tid til å utspille seg mellom høydepunktene, skriver anmelder Birger Vestmo.

Aftenposten betegner filmen som «rystende god underholdning», men er litt mer forbeholden i konklusjonen og ender opp på en firer.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder