FILMFAMILIEN PÅ RØD LØPER: Fredag var det et stort kjendisoppbud på «Skjelvet»-premieren, men mest oppmerksomhet fikk fra venstre Jonas Hoff Oftebro, Kathrine Thorborg Johansen, Edith Haagenrud-Sande, Ane Dahl Torp og Kristoffer Joner.
FILMFAMILIEN PÅ RØD LØPER: Fredag var det et stort kjendisoppbud på «Skjelvet»-premieren, men mest oppmerksomhet fikk fra venstre Jonas Hoff Oftebro, Kathrine Thorborg Johansen, Edith Haagenrud-Sande, Ane Dahl Torp og Kristoffer Joner. Foto: Frode Hansen

«Skjelvet» på rød løper

FILM

«Skjelvet» har allerede fått mange og gode anmeldelser. Men Ane Dahl Torp som spiller en av hovedrollene i filmen, fikk ikke sett den før på premieren fredag. – Men jeg gleder meg veldig, sa hun på den røde løperen.

Publisert:

«Bølgen» solgte nesten 900.000 billetter før folk fikk nok av vestlandske tsunamier. Men fredag kveld sto kjendisene nærmest i kø på den røde løperen for å skape blest om oppfølgeren «Skjelvet».

Sentralt sto den lille kjernefamilien med med «mor» Ane Dahl Torp, «far» Kristoffer Joner og «barna» Edith Haagenrud-Sande, Kathrine Thorborg Johansen og Jonas Hoff Oftebro.

– Jeg gruer meg skikkelig til å se «Skjelvet». Jeg tåler ikke slike filmer, utbrøt hans far i virkeligheten Nils Ole Oftebro før han forsvant inn i mørket.

– Det overrasker meg ikke. Det skal koste å se en katastrofefilm, fleipet Jonas tilbake.

1 av 12PREMIEREKJOLEN: Premierekjolen til Ane Dahl Torp vakte oppsikt.Frode Hansen

Oslos ordfører Marianne Borgen (SV) la ikke skjul på at hun var veldig spent på å se hva filmskaperne har gjort med byen «hennes».

– Jeg både gleder og gruer meg. Men dette blir jo veldig nært da, sa hun til VG.

Tre år er gått siden tsunamibølgen traff Geiranger. Idun og barna har nå flyttet til Oslo for å få avstand til den vonde opplevelsen. Kristian Ekjord bor alene i Geiranger. Ulykken har ikke sluppet taket og en traumatisert Kristian sliter med skyldfølelse etter det som skjedde.

Så begynner underlige ting å skje i Norges hovedstad. Uforklarlige oversvømmelser, strømstans og ulykker rammer byen. Geologiske undersøkelser viser at «Oslo-graben» igjen har begynt å røre på seg. Dermed er «Skjelvet» i gang – og dette mener VGs anmelder om filmen:

– Effektene er gode, men det er Kristoffer Joner som virkelig gir utslag på Richterskalaen.

NRK og Filmpolitiet lander på samme terningkast i sin anmeldelse av «Skjelvet»:

– Den imponerer med effekter som nærmest gjør Bølgen til et skvulp, og engasjerer med et mellommenneskelig drama som får akkurat nok tid til å utspille seg mellom høydepunktene, skriver anmelder Birger Vestmo.

Aftenposten betegner filmen som «rystende god underholdning», men er litt mer forbeholden i konklusjonen og ender opp på en firer.

Her kan du lese mer om