LANGT HJEMMEFRA: Synnøve Macody Lund synes det er fint å vise filmen for aller første gang i Sveits. Foto: Øystein David Johansen

«Hodejegerne»-Synnøve glad for å slippe premiere i Norge

Macody Lund: - Nakenscene brukes spekulativt

LOCARNO (VG Nett) Filmdebutant Synnøve Macody Lund (35) var livredd for å se «Hodejegerne» for første gang. Men å vise den foran 8.000 ukjente i Sveits har hun ingen problemer med.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Synnøve Macody Lund tar steget fra filmanmelder til filmskuespiller med den norske thrilleren, og er svært spent på det endelige resultatet.

VGTV: Se trailer fra Hodejegerne

Selv har hun sett filmen på en testvisning, men det fikk hun veldig lite ut av.

Les VGs anmeldelse av filmen her!

- For første gang i mitt liv, som privatperson og filmanmelder gikk jeg ut uten egentlig å vite hva jeg hadde sett etterpå. Jeg klarte verken å bedømme filmen som helhet eller min egen prestasjon. Det var en helt vektløs tilstand, sier Macody Lund da VG Nett traff henne torsdag ettermiddag i Locarno.

- Du høres ganske selvkritisk ut?

- Tja, det har kanskje å gjøre med at jeg har vært filmanmelder selv, men like mye at jeg har kommet opp i alderen jeg er i. Når du bikker 25 blir du veldig klar over hva du er flink til og hva du aldri kommer til å bli bedre i. Det tar tid å gripe ting an, jeg har alltid vært selvkritisk og sjenert.

ENDELIG PREMIEREKLAR: Synnøve Macody Lund, sammen med Aksel Hennie og Tone Damli Aaberge, rett før Hodejegerne ble vist for 8000 publikummere i Locarno i Sveits i går kveld. Foto: Øystein David Johansen

Hodejegerne blir vist for første gang for publikum under filmfestivalen i Locarno og i går benket 8.000 seg på verdens største utendørskino på en stor plass midt i byen for å se Synnøve og de andre.

Det er en bedre setting for skuespillerdebutanten.

- Når det er litt fjernt hjemmefra, en kjempestor skjerm og så mange mennesker, så kanskje kan jeg også få noe filmatisk ut av det. Dessuten er det befriende å slippe å se den for første gang i Norge, å slippe å ha familie og venner rundt meg - da begynner jeg å se meg selv som Synnøve, forteller hun.

- Nakenscene brukes spekulativt

FORAN KAMERAET FOR FØRSTE GANG: Synnøve Macody Lund i en scene fra «Hodejegerne» Foto: Nordisk Film

Macody Lund har allerede fått en del oppmerksomhet rundt filmen, spesielt en svært kort nakenscene har fått omtale.

- Den sekvensen brukes spekulativt hele tiden, men jeg som har spilt det inn vet jo at det ikke er mer enn det som vises i traileren. Derfor føles det litt klamt når bildet fryses på den måten, da blir det et nakenbilde og ikke en del av en scene i en film, sier hun og er kjapp til å legge til:

- Men jeg trekker jo litt på skuldrene av det. Sånn er det i dagens medieverden, jeg har jobbet i Dagbladet selv og vet jo hvordan det fungerer, og forstår den tabloide tilbøyeligheten, sier Macody Lund og rister litt oppgitt på hodet. Hun er nemlig den av hovedkarakterene som er minst avkledd i den norske filmen..

Befriende

Macody Lund synes det har vært befriende å møte utenlandsk presse i Sveits, som verken bryr seg om nakenhet eller kjæresten Christer Falck.

- Det er litt befriende å oppleve et annet fokus fra internasjonal presse her nede enn hva det til nå har vært i Norge. Her er de mer interessert i karakteren jeg spiller og valgene hun tar. Det er deilig at det dreier seg om filmen, tenker jeg.

BRYNER SEG PÅ RUTINERTE SKUESPILLERE: Synnøve Macody Lund, her sammen med danske Nicolaj Coster-Waldau i «Hodejegerne» Foto: Nordisk Film

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder