FØR OG ETTER: Ron Lester, til venstre med skuespiller Amber Benson i armene på en «South Park»-fest i 2000, og til høyre på en rød løper i Hollywood i 2005. Foto: Getty Images

«Varsity Blues»-skuespiller død

James Van Der Beek: – En sensitiv sjel med et stort hjerte

Skuespiller Ron Lester er død, bare 45 år gammel. I sin mest kjente rolle spilte han mot avdøde Paul Walker.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Hans agent bekrefter til Entertainment Weekly at Lester døde fredag kveld av lever- og nyresvikt. Da var han tidligere på dagen fraktet fra en intensivavdeling på et sykehus i Dalles og til et hospits for kronisk syke og døende.

Lesters filmdebut kom i 1997 med rollen som Spatch i «Good Burger». I 1999 spilte han Billy Bob i «Varsity Blues». Filmen handler om et fotballag i en amerikansk småby i Texas der Billy Bob spiller såkalt linebacker. Også Jon Voight, avdøde Paul Walker og «Dawson’s Creek»-stjernen James Van Der Beek spilte i filmen.

Les mer: Paul Walker døde i bilkrasj.

Lester spilte også i filmen «Not Another Teen Movie» i 2001, som parodierte rollen han hadde i «Varsity Blues».

Hilsen fra «Dawson»

Van Der Beek tvitret lørdag om kollegaens bortgang:

– Trist dag... Ron Lester var en sesitiv sjel med et stort hjerte. Alt du elsket ved Billy Bob var autentisk Ron. RIP, kamerat, skrev «Varsity Blues»-kollegaen.

Sad day... #RonLester was a sensitive soul with a huge heart. Everything you loved about Billy Bob was authentically Ron. #RIP bud.I'll never forget how committed #RonLester was on every take - even when the camera wasn't on him... #giving #rare https://t.co/YwZte8LpQW

På det meste veide han 230 kilo, ifølge et intervju med Grantland, og i 2000 gjennomgikk han en gastrisk bypass-operasjon og gikk ned til 89 kilo. Etter operasjonen fikk han fjernet 15 centimeter overflødig hud fra hver side av ansiktet.

Leste du: «Alle elsker Raymond»-skuespiller er død.

FILMEN: James Van Der Beek omgitt av flere av skuespillerne, deriblant Paul Walker og Ron Lester, i «Varsity Blues» fra 1999. Foto: Paramount Images/Getty

Da hevdet han at han hadde valgt livet og helsen framfor karrieren:

– Jeg ville ikke gjort det om igjen. Jeg ville mye heller ha dødd lykkelig, rik og beholdt statusen min og gitt meg på topp, sa han i det intervjuet i 2014.

Fikk du med deg: Dette har skjedd med «Love Actually»-skuespillerne.

På TV var han innom serier som «Freeks and Geeks», «CSI: NY» og «Sabrina, the Teenage Witch», og spilte i 43 epsioder av «Popular», som Michael «Sugar Daddy» Bernadino fra 1999 til 2001.

For den rollen ble han ble to ganger nominert til Teen Choice Award som Beste «sidekick».

Da han døde var Lester i gang med filmingen av «Bomb City» i rollen som Coach Kaz. Den filmen har planlagt premiere i 2017, ifølge filmdatabasen Imdb.

Les VGs anmeldelse av «Varsity Blues»: Hormoner og heder.

Skuespilleren skal selv ha bedt om å bli tatt av livsforlengende behandling.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder