GOD STEMNING BLANT HODESKALLENE: - Vi har laget hundrevis av hodeskaller. Og selv om det kan se ut slik på bildet er ikke filmen en horror. Det er en eventyr, ungdomsfilm ala «Twilight» og «Harry Potter», sier Harald Zwart. Her er han sammen med fotograf Geir Hartly Andreassen. Foto: Henrik Dyb Zwart

Harald Zwart filmer med vampyrer, demoner - og hodeskaller

Den norske regissøren har et solid norsk team med seg når han lager film av fantasy-bestselgeren «The Mortal Instruments: City of Bones».

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Filmen er nordmannens første etter kjempesuksessen med «The Karate Kid», og denne gangen er det altså en svært populær fantasy-roman for «unge voksne» han lager film av.

- I tillegg til å være en film med en sterk kvinnelig hovedrolle er det vampyrer og demoner. Det er utrolig morsomt å lage film med så mye action og spesialeffekter. Mest av alt liker jeg historien om Clary som forsøker å finne sannheten om sitt liv. En slags detektivhistorie inn i hennes forhistorie og sitt eget minne, forteller Zwart om filmen.

Han er for tiden i et av de største filmstudioene i Toronto i Canada hvor han jobber med en rekke profilerte britiske stjerner. Med er blant andre Lena Heady, Jonathan Rhys-Meyers, Jamie Campbell Bower og Lily Collins, (Phil Collins datter) og Jared Harris fra TV-serien «Mad Men».

Bok-fans på settet

Fansen av bøkene har allerede fått nyss om at Zwart og co er i byen, forteller regissøren.

- Det er morsomt med alle fans som venter utenfor settet med bøker fra serien de vil ha signert av stjernene. Vi merker stor interesse på blogger og sosiale media.

PÅ SETTET: Geir Hartly Andreassen og Harald Zwart under filminnspilling i Toronto. Foto: Henrik Dyb Zwart

Zwart har et solid team med norske filmarbeidere med seg denne gang. Hovedfotografen fra «Kon-Tiki», norske Geir Hartly Andreassen er med, i tillegg er selvsagt Zwarts kone Veslemøy Ruud Zwart med som eksekutivprodusent, Nikolai Lockertsen har laget konseptuelle illustrasjoner, og Zwarts nevø Henrik Dyb Zwart som er med som regiassistent.

Overtalte «Kon-Tiki»-fotograf

Hartly Andreassen skulle egentlig ta seg et friår etter «Kon-Tiki», men endret planene da Zwart tilbød ham sjefsfotografjobben på «The Mortal Instruments: City of Bones». Zwart sier han valgte Hartly Andreassen fremfor store Hollywood-navn.

- Det er første gang en norsk fotograf gjør en så stor Hollywood produksjon. Geir er utrolig talentfull og kreativ. Geir setter fantastisk lys og er kanskje den mest ivrige og lojale fotograf jeg har jobbet med.

Filmen har nesten dobbelt så stort budsjett som «Karate Kid». Opptakene vil bli gjort i og rundt Toronto, i New York, og resten i studio.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder