EKS-PAR: Men bare på film, Jamie Dornan (33) og Kim Basinger (62). Foto: REUTERS/AFP ,

Kim Basinger (62) skal spille eks i nye «Fifty Shades»

Kim Basinger er vant med å dampe opp filmlerretet. Nå er hun klar igjen – som Christian Greys tidligere elskerinne.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det er filmbibelen Variety som melder at Basinger skal spille Elena Lincoln i oppfølgeren til den omstridte fjorårsfilmen «Fifty Shades og Grey» – basert på romanen med samme navn.

Terningkast 2: – En avansert drittfilm

Helt siden den første filmen hadde premiere i februar i fjor, har det vært spekulert rundt hvilken kvinnelige skuespiller som kommer til å figurerer som den tidligere, godt voksne elskerinnen til hovedpersonen Christian Grey, spilt av Jamie Dornan (33). Charlize Theron (40) har vært en het spådom – frem til nå.

Men valget har altså falt på Basinger, som er 29 år eldre enn Dornan.

HETT: Kim Basinger i «9 1/2 weeks». Foto: FILMPLAKAT ,

Ikke første gang

Basinger har en lang merittliste og kan skilte med 40 år i bransjen. Hun er heller ikke fremmed for å spille sexy roller på film. «9 1/2 weeks» fra 1986, hvor hun spilte mot Mickey Rourke, er en gjenganger på kåringer over tidenes mest populære erotiske filmer. Mens Basinger spilte den svært underdanige i forholdet i den 30 år gamle klassikeren, er det duket for motsatt rollefordeling i «Fifty Shades».

Nysgjerrig? Derfor krevde forfatteren rødt «smerterom» i filmen

Dakota Johnson (26) gjør som den kvinnelige hovedrollen Anastasia Steele, Greys nåværende kjæreste. Den første filmen ble regissert av Sam Taylor-Johnson (48), men det er James Foley (62) som har regien på den nye.

Lest denne? Regissøren trekker seg

Fristet publikum

Selv om «Fifty Shades»-filmen stort sett fikk anmelderslakt i fjor, trakk den fulle kinosaler verden over. Den har spilt inn flere milliarder kroner totalt. Også i Norge var den en kassasuksess. Kinopublikum må imidlertid vente enda et år før oppfølgeren har premiere. Foreløpig dato er 10. februar 2017.

Basinger har til gode å kommentere rollen i filmen, som starter innspillingen om kort tid og har tittelen «Fifty Shades Darker». 62-åringen har høstet en rekke priser opp gjennom årene, deriblant Oscar for «L.A. Confidential» i 1997. Hun er snart aktuell i «Nice Guys», hvor hun spiller mot Ryan Gosling (35) og Russell Crowe (51).

Les også: Ny «Fifty Shades»-bok kan være stjålet

FØRSTE FILM:Dakota Johnson og Jamie Dornan i «fifty Shades of Grey». Foto: United International Pictures ,

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder