NY JOBB: Skuespiller David Menkin, her hjemme i sin leilighet i Shoreditch i London.
NY JOBB: Skuespiller David Menkin, her hjemme i sin leilighet i Shoreditch i London. Foto:Atle Jørstad,VG

Norske David spiller med Hugh Grant og Meryl Streep

FILM

LONDON (VG) Den London-baserte mossingen David Menkin (37) spiller i Stephen Frears-film med store Hollywood-stjerner.

Publisert:

Den nye rollen til 37-åringen er i filmen «Florence Foster Jenkins». Innspillingen er allerede i gang, og blant hovedrollene er navn som Hugh Grant og Meryl Streep.

– Jeg kan bekrefte at jeg har fått en rolle i «Florence Foster Jenkins. Jeg er allerede i gang med innspilling og filmer til slutten av juni. Mer enn det får jeg dessverre ikke lov å si, sier Menkin til VG.

Les også: Keira Knightley er blitt mamma

Tidligere i vår skrev VG om Menkins rolle i en film med Tom Hanks, som kommer til høsten. I den filmen, «A Hologram for the King», hadde nordmannen en rekke scener med Hanks.

Umusikalsk stjerne

Ifølge anerkjente Variety var «A Hologram for the King» blant filmene distributørene siklet mest over i forbindelse med filmfestivalen i Cannes nylig.

Les på VG+: David Menkin fra Moss spiller inn film med TomHanks

«Florence Foster Jenkins», Menkins nye film, regisseres av Stephen Frears. Filmen er basert på den sanne historien om Florence Foster Jenkins - en arving som på begynnelsen av 1900-tallet drømte om å bli operasanger til tross for sin fæle sangstemme. Hege Schøyen har spilt Jenkins i oppsetningen «Nattens umusikalske dronning».

Streep spiller hovedrollen som Jenkins, mens Menkin ifølge IMDB har rollen som Carlton Smith. Hugh Grant spiller rollen som St. Clair Bayfield, etter hvert hennes manager og ektemann.

– Fantastisk

Daily Mail skrev tidligere i måneden en sak fra filmsettet i Southampton i Storbritannia, med bilder av både Hugh Grant og Rebecca Ferguson, som også spiller i filmen.

På spørsmål om hva han synes om å få jobbe med to ganger Oscar-nominerte Stephen Frears, svarer Menkin slik:

– Stephen Frears er fantastisk. Navnet hans har stått på listen over drømmeregissører så lenge jeg har vært skuespiller. Det å få jobbe med ham er ganske stort.

– Hvilke forhold har du til Hugh Grant og Meryl Streep fra før?

– Hugh Grant og jeg har jobbet sammen tidligere, i «The Man from U.N.C.L.E.». Han er like sjarmerende og morsom som du håper han skal være. Og Meryl Streep … er Meryl Streep. Hva mer kan jeg si?

Her kan du lese mer om