POPULÆRE: Mens Michael Fassbender (t.v.) er berømt for sine meritter på kinolerretet, har Jo Nesbø fascinert lesere over hele verden. Foto: Reuters og Mattis Sandblad/VG ,

Nesbø skryter av Hollywood-Harry

– Forbasket god skuespiller

Jo Nesbø (55) er fornøyd over at stjernen fra en av hans favorittfilmer skal spille rollen som Harry Hole.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Helt siden nyheten kom i 2011 om at Nesbøs «Snømannen» skal bli Hollywood-film, har mer og mindre kvalifiserte synsere spekulert på hvilken skuespiller som skulle få hovedrollen. Også VGs lesere har sagt sin mening.

Irsk-tyske Michael Fassbender (38) pekte seg tidlig ut som en favoritt, og i dag kunne filmselskapet United International Pictures kunngjøre at det er nettopp Fassbender publikum får se som Harry.

PRISBELØNT: Michael Fassbender med prisen for beste mannlige hovedrolle i «Shame» under Filmfestivalen i Venezia i 2011. Foto: Joel Ryan , Ap

Det er mannen bak «Snømannen» og alle andre bøker om politietterforsker Harry Hole, Jo Nesbø, svært fornøyd med.

– Jeg synes Michael Fassbender er et veldig godt valg. Rett og slett fordi han er en forbasket god skuespiller, skriver forfatteren i en tekstmelding til VG fredag kveld.

«Shame» tror jeg kanskje var min favorittfilm det året den kom, legger han til og sikter til det britiske dramaet fra 2011, hvor Fassbender figurerte i hovedrollen, og som på norsk fikk tittelen «Sorg og skam». VGs anmelder ga filmen terningkast seks.

Spilles inn på nyåret

I oktober ble det også endelig klart at filmen skal spilles inn i Harry Holes opprinnelige miljø, nemlig Oslo. Lenge var det snakk om at den svenske regissøren Tomas Alfredson (50) ville legge innspillingen til Stockholm. Men den gang ei.

På spørsmål om Nesbø selv kommer til å følge med på innspillingen når den starter 18. januar, svarer han:

– Jeg er i utlandet de første ukene, men jeg håper å få tatt en kikk på slutten.

Hollywood-filmen får tittelen «The Snowman».

Fassbender, kjent også for filmer som «12 Years A slave» og «Steve Jobs», har høstet en rekke priser. Han har også vært nominert til Oscar.

I tillegg til Fassbender, som i romjulen er aktuell i «Macbeth», vil Rebecca Ferguson (32), kjent fra «Mission Impossible - Rogue Nation» og Charlotte Gainsbourg (44), kjent fra «Antichrist», ha sentrale roller. Gainsbourg dukker trolig opp i rollen som Holes til-og-fra-kjæreste Rakel.

VG-tegner: Her er Harry Hole!

«Snømannen» er den syvende romanen i Jo Nesbøs bokserie om Harry Hole, og den ble belønnet med terningkast seks av VGs anmelder.

Tidligere i høst tok Jo Nesbø VGTV med i Harry Holes fotspor gjennom Oslo. Se opptaket under.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder