TRØBBEL: Med innbringende show på TV, samt med et ørliten dæsj romantikk: George Clooney og Julia Roberts i «Money Monster». Foto: UNITED INTERNATIONAL PICTURES

Filmanmeldelse: «Money Monster»

Ubestemmelig drama mellom terror og penger

Det er ikke mangel på sympatiske stjerner - snarere mangel på retning og mening, som undergraver «Money Monster».

Jon Selås
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

DRAMA/THRILLER

«MONEY MONSTER»

USA. Regi: Jodie Foster. 15 år. Med: George Clooney, Julia Roberts, Jack O'Connell, Dominic West.

VG:s terninger viser 3 prikker

Jodie Foster i registolen, George Clooney og Julia Roberts i hovedrollene – det lukter suksess lang vei! Filmen ble forøvrig vist utenfor konkurranse under årets filmfestival i Cannes.

Likevel går det galt etter hvert.

Clooney er en overhyper programleder for et slags pengeshow på TV; et løssluppent og overfladisk og gjennomkommerst konsept for de seerne som vitterlig har penger.

Det er, som man vet, temmelig mange i USA som slett ikke har. Og der kommer terroren settende inn: En desperat ung mann, som har mistet det lille han hadde på en tidligere anbefalt «gullaksje» fra Clooneys program, okkuperer simpelthen studioet på direkten. Og forlanger å forbli på direkten. Mens TV-produsenten Julia Roberts skal styre det hele.

Opplegget til en ren underholdningsthriller er greit nok. Men ting skal bli mer kompliserte enn som så. For hvordan var det nå egentlig med denne råtne «gullaksjen»? Hva var bakgrunnen for at det gikk som det gikk?

Med andre ord: Vi får et plott nr. 2, som handler om pengemaskineriets kynisme, rikfolks evne og vilje til manipulering og slike ting som knytter seg til det moderne kapitalistmaskineriets aller sletteste sider.

Og akkurat her, mellom «underholdning» og «alvor» forskrever «Money Monster» seg nokså umusikalsk, nokså kynisk og langt fra uproblematisk.

JON SELÅS

Filmen har norsk kinopremiere fredag 3. mai.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder