STJERNEREGISSØR: Peter Jackson (48). Foto: Capital Pictures

Problemer i kø for «Hobbiten»

(VG Nett) Innspillingen av Peter Jacksons «Hobbiten» gikk på enda en smell da filmstudioet tok fyr i går.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Filmen, som allerede har vært rammet av heftig skuespillerkrangel, står i fare for å bli ytterligere forsinket. Etterforskerne jobber nå med å undersøke det brannskadde filmstudioet i Wellington på New Zealand, skriver nyhetsbyrået AFP.

Filmstudioet har som spesialområde å skape miniatyrmodeller for filmer. Blant annet ble enkelte scener i «Ringenes herre» og «King Kong» spilt inn der. Nå skal deler av studioet være svært ødelagt av brannen, som oppsto sent i går kveld. Det er ennå ikke klart hva som var årsaken, men så langt foreligger det ikke mistanke om noe kriminelt.

En talsmann for regissør Peter Jacksons produksjonsselskap Wingnut Films bekrefter overfor AFP at flere sekvenser i «The Hobbit» spilles inn nettopp i dette studioet.

Krangel i kulissene

Brannen er bare det siste problemet av flere som Peter Jackson har støtt på. Først truet skuespillerne med boikott av filmen på grunn av en fagforeningskonflikt. Fagforeningen protesterer mot at filmskaperne har planlagt å bruke uorganiserte skuespillere i rollene, noe som ifølge fagforeningen gir dem dårligere lønn.

Konflikten har ført til at Jackson har truet med å flytte hele innspillingen fra New Zealand til et sted i Øst-Europa. Jackson (45) har lite til overs for det han mener er «bølletaktikk» fra fagforeningen.

Regissør trakk seg

I tillegg har filmstudioet MGM, som også står bak filmproduksjonen, slitt med store økonomiske problemer. Det første store slaget for filmen var da regissør Guillermo del Toro forlot prosjektet i mai som følge av de finansielle vanskelighetene.

Peter Jackson, som allerede var medskribent og produsent, tok da over regissøransvaret for «The Hobbit», som blir to filmer ment som forløpere for «Ringenes herre»-trilogien.

FLERE NYHETER PÅ FACEBOOK

FÅ UNDERHOLDNINGSNYHETER PÅ FACEBOOK

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder