GODT SELSKAP: De to norske regissørene Joachim Rønning og Espen Sandberg er invitert til å bli medlemmer i Oscar-akademiet. Foto: ANDREAS IHLEBÆK

Regissør-stjernene invitert til å bli Oscar-medlemmer

De to norske stjerneregissørene får igjen oppmerksomhet fra Oscarakademiet. Denne gangen er det invitert til å bli medlemmer.

  • Fredrik Svendsen
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Det har vært et godt år for de norske regissørene Joachim Rønning og Espen Sandberg. I februar satt de i salen under årets Oscar-utdeling som nominerte for filmen «Kon-Tiki». I mai ble det kjent at de skal regissere den neste «Pirates of the Caribbean»-filmen.

Nå får de to regissørene enda mer heder. I en pressemelding skriver The Academy of Motion Pictures and Sciences at Rønning og Sandberg er invitert som nye medlemmer i den prestisjetunge organisasjonen.

På telefon fra Los Angeles forteller de to regissørene til VG at de ikke overraskende vil takke ja til invitasjonen.

- Det er jo en ære å bli medlem av akademiet, og det er vi veldig glade for, sier Espen Sandberg.

Kan stemme frem nye vinnere

De to nordmennene er invitert sammen med en rekke kjente navn som Jennifer Lopez, Lena Dunham og Joseph Gordon-Lewitt. Akademiet, som deler ut Oscar-prisen hvert år, har i alt over 6000 medlemmer fra 36 land.

Medlemskapet i akademiet er livsvarig og som medlemmer kan de to regissørene stemme frem fremtidige Oscar-vinnere. Medlemmene kan nemlig stemme på sine favoritter innenfor sin egen kategori - det betyr at Rønning og Sandberg blant annet kan stemme på nominerte til årets regissør.

- Vi kommer til å se veldig mye film, og vi får jo hver vår stemme ved Oscar-konkurransen. Selv om det er en mikroskopisk påvirkning, så er vi med og dette er veldig hyggelig, sier Sandberg.

Rønning og Sandberg jobber nå for fullt med «Pirates of the Caribbean», men ønsker ikke å kommentere mer hva man kan vente seg av den nye filmen.

Trakk seg fra prosjekter

For å kunne bli medlem i organisasjonen, må kandidatene bli nominert av minst to nåværende medlemmer. På medlemslisten står storheter som Harrison Ford, og regissørene Wes Anderson og Mike Leigh.

De to norske stjerneregissørene har fått mye oppmerksomhet i USA etter at «Kon-Tiki» ble nominert til Oscar. Opprinnelig skulle de to regissere actionfilmen «Spectral», men duoen trakk seg fra prosjektet.

Sandberg og Rønning trakk seg også som regissører for den norske storfilmen «Beatles» etter at det ble kjent at de var aktuelle for piratfilmen med Johnny Depp i hovedrollen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder