Hovedinnhold

Ullmann + Farrell= Sant

Hollywood-stjerner klare for norsk film

KlAR FOR NORSK FILM: Liv Ullmann skal regissere Colin Farrell og flere andre Hollywood-stjerner i «Miss Julie». Foto: VG/Wenn.com
KlAR FOR NORSK FILM: Liv Ullmann skal regissere Colin Farrell og flere andre Hollywood-stjerner i «Miss Julie». Foto: VG/Wenn.com
Liv Ullmann har fått med seg et Hollywood-stjernelag når hun returnerer som regissør i norsk film.

Denne saken handler om:

Norsk Filminstitutt har i dag bevilget 7.865 000 til filmen «Miss Julie», bygget på August Strindbergs kjente drama.
Norges store filmdiva Liv Ullmann returnerer i registolen, 18 år siden «Kristin Lavransdatter».

Med seg på laget har hun fått med en bunnsolid stjernetrupp. Hollywood-stjernene Jessica Chastain, Oscar-nominert i år for «Zero Dark Thirty», irske Colin Farrell og britiske Samantha Morton er klare for filmen. Liv Ullmann selv lager manus basert på Strindbergs drama.

- Et klassisk kostymedrama basert på August Strindbergs klassiker med stort publikumspotensial både hjemme og ute. Filmen har gode muligheter til å få sin premiere i Cannes eller annen A-festival, sier spillefilmkonsulent Thomas Robsahm.

Ullmann forsøkte for noen år siden å realistere Ibsens «Et dukkehjem» på film, men prosjektet falt i grus da hun ikke fikk offentlig støtte i Norge. Avslaget var bittert for Ullmann, som antydet at karrieren som filmregissør var over.

- Realitetene - at vi ble stoppet - har altså antagelig betydd slutten på min regikarriere, uttalte Ullmann til VG den gang.

I oktober i fjor uttalte hun til VG at hun er «for opptatt til å tenke på norsk film». Allerede da var skuespillerne til «Miss Julie» klare, men nyheten blir ikke kjent før nå. Og filmen blir altså norskprodusert likevel.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Film

Se neste 5 fra Film