Hovedinnhold

Tobey Maguire regidebuterer med Nesbø-film

<p>BLIR REGISSØR: Tobey Maguire på premieren av «Brothers» i New York i 2009.</p>

BLIR REGISSØR: Tobey Maguire på premieren av «Brothers» i New York i 2009.

Foto: Mehdi Taamallah, Stella Pictures
«Spider-Man»-skuepiller Tobey Maguire skal debutere bak kameraet med filmatiseringen av Jo Nesbøs «Blod på snø».

Denne saken handler om:

Det melder filmbransjenettstedet Deadline. De skriver at Maguire sammen med Lawrence Grey har skaffet seg rettighetene til romanen «Blod på snø», og at de skal utvikle prosjektet som skuespillerens regidebut.

Se også: Her er Fassbender som Harry Hole i Oslo

Leiemorder i Oslo

Ifølge Deadline skal Jo Nesbø selv skrive manuset til filmen, som følger hovedpersonen Olav Johansen i Oslo på midten av 70-tallet. Olav er yrkesmorderen som tar oppdragene sjefen gir ham, og sjefen er Oslos narkokonge Daniel Hoffmann. Problemene oppstår når Johansen får i oppdrag å drepe Hoffmanns kone, den unge og vakre Corina, men forelsker seg.

Les også: Gyllenhaal med i Nesbø-film

VGs anmelder ga boken 5 på terningen, og beskrev den som «en sjangerøvelse i kategorien «hardkokt krim» i tradisjonen etter Dashiell Hammett og Raymond Chandler.»

Les hele anmeldelsen: Nesbøs stilfulle tidsreise

<p>AKTIV: Jo Nesbø avbildet i forbindelse med sin nye bok om Harry Hole, 20 år etter at første boken kom: «Tørst».</p>

AKTIV: Jo Nesbø avbildet i forbindelse med sin nye bok om Harry Hole, 20 år etter at første boken kom: «Tørst».

Foto: Gøran Bohlin, VG

Tobey Maguire ble publikumsyndling etter å ha spilt mot Reese Witherspoon i «Pleasantville» (1998) og mot Charlize Theron i «Siderhusreglene» (1999). Han spilte også Peter Parker i tre «Spider-Man»-filmer fra 2002 og 2007. I 2010 ble han Golden Globe-nominert for rollen i «Brothers».

Tredje Nesbø-film på gang

Det nye filmprosjektet blir dermed det tredje på gang basert på Nesbøs bøker. «Snømannen» ble spilt inn i Oslo i 2016, med Michael Fassbender i hovedrollen som Harry Hole. Også Val Kilmer, Rebecca Ferguson og J.K. Simmons har roller i filmen som kommer i oktober.

Jo Nesbø til VG: – Føler sanden i timeglasset er begynt å renne ut

Jake Gyllenhaal skal etter planen ha hovedrollen i filmatiseringen av  Nesbøs «Sønnen» som er under utvikling. Den skal regisseres av «Arrival»-regissør Denis Villeneuve.

<p>KOLLEGER OG VENNER: Tobey Maguire og Jake Gyllenhaal i «Brothers»</p>

KOLLEGER OG VENNER: Tobey Maguire og Jake Gyllenhaal i «Brothers»

Foto: LOREY SEBASTIAN, Filmweb

Tidligere har «Hodejegerne» basert på Nesbøs verk vært med på å starte Morten Tyldums karriere i Hollywood. Deadline har tidligere skrevet at Tyldum planlegger å lage en amerikansk versjon av «Hodejegerne» - enten som film eller TV-serie.

Les mer: Tyldum utvikler Hollywoodversjon av «Hodejegerne»

Nesbø står også bak originalmaterialet til «Arme riddere», og ikke minst de to barnefilmene om Doktor Proktor. Forfatteren hadde også originalideen til TV-serien «Okkupert».

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Film

Se neste 5 fra Film