Hovedinnhold

Millenium-filmene nærmer seg Hollywood

KAN BLI HOLLYWOOD-MATERIALE: Bøkene om Lisbeth Salander er nær ved å bli Hollywood-filmer. Bildet viser Noomi Rapace i rollen som Lisbeth Salander i den svenske versjonen av «Jenta som lekte med ilden» Foto: Nordisk Filmdistribusjon
KAN BLI HOLLYWOOD-MATERIALE: Bøkene om Lisbeth Salander er nær ved å bli Hollywood-filmer. Bildet viser Noomi Rapace i rollen som Lisbeth Salander i den svenske versjonen av «Jenta som lekte med ilden» Foto: Nordisk Filmdistribusjon
(VG Nett) Filmselskapet Sony er i sluttforhandlinger om å lage Hollywood-versjon av bøkene om Lisbeth Salander og Mikael Blomkvist.

Denne saken handler om:

Lisbeth Salander er svært nær ved å bli engelskspråklig. Storselskapet Sony Pictures er nær ved å lande en avtale med det svenske produksjonsselskapet Yellow Bird om en Hollywood-versjon av filmene, som skal produseres av blant andre Scott Rudin.
Han har stått bak en rekke storproduksjoner, som «There Will Be Blood» og «No Country for old men». Han er også oppført som eksekutiv produsent for den norske filmen «Reprise», ifølge imdb.com

- Ja vi er nær en avtale, som vi håper på å skrive under innen kort tid, sier Yellow Birds direktør Mikael Wallin til VG Nett.
- Når den avtalen er i boks skal vi begynne på manus og håper på å komme i gang med filmingen i løpet av 2011.

Les også: Ingen løsning på strid om Larsson-arv

Han sier Yellow Bird i forhandlingene har krevd at de skal være med på prosjektet som samprodusenter.

- Vi vil ha en viss kontroll over hva slags film det blir. Vi vil jo ikke ha en dårlig amerikansk versjon av disse fantastiske bøkene. Så vi skal følge med på både castingen og hvordan manuset blir. Vi vil ikke at Lisbeth Salander skal bli noen animert superhelt!

Steve Zaillian, som skrev manuset til «American Gangster» har vært i diskusjoner om å gjøre den første boken «Menn som hater kvinner» om til filmmanus, men ingen avtale er foreløpig underskrevet.

- Han er en av de beste i Hollywood, så vi er veldig fornøyd hvis vi får han, sier Wallin.

Les flere nyheter på Rampelys-forsiden

VGTV: Se intervju med Noomi Rapace som spiller Lisbeth Salander

Den avdøde forfatterens bøker har imponert sjefen i Columbia Pictures, Doug Belgrad.

- Millenium-serien er helt fantastisk. Romanene er fortalt på en filmatisk måte, med fantastiske karakterer og et drivende plot. Når du begynner å lese er det umulig å legge fra seg boken, sier han.

Bli tilhenger av Rampelys på Facebook

Den amerikanske versjonen vil ifølge Hollywood Reporter være basert på romanene og vil ikke bli en direkte nyinnspilling av den svenske filmen.

Den svenske versjonen har vært en stor suksess på kino i Norge og i resten av Skandinavia og har også slått i flere land i Europa.

Ingen roller besatt

Hvem som skal spille datahackeren Lisbeth Salander og journalist Mikael Blomkvist er foreløpig ikke bestemt. Wallin antyder at rollen som Lisbeth Salander kan bli fylt av en ikke altfor kjent skuespiller.

- Vi valgte en ukjent til den svenske filmen, og det var en suksess. Det er en vanskelig og spesiell rolle, så det er kanskje best med en ukjent, sier han, men understreker at ingen skuespiller har vært diskutert ennå.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Film

Se neste 5 fra Film