Hovedinnhold

Mel Gibson vil lage vikingfilm på gammelnorsk

VIKINGFRELST: Mel Gibson har tenkt på å lage vikingfilm helt siden tenårene. Her på Guy's Chouice Awards i fjor. Foto: AP
VIKINGFRELST: Mel Gibson har tenkt på å lage vikingfilm helt siden tenårene. Her på Guy's Chouice Awards i fjor. Foto: AP
(VG Nett) Med Leonardo DiCaprio i én av rollene vil Mel Gibson skape «den beste vikingfilmen som noen sinne kommer til å bli laget».

Denne saken handler om:


Den Oscar-vinnende regissøren og skuespilleren Mel Gibson hevder overfor svenske Aftonbladet at det aldri har blitt laget en bra vikingfilm. Det har han nå tenkt å gjøre noe med.

Med Leonardo DiCaprio i hovedrollen, William Monahan («The Departed») som manusforfatter og seg selv som regissør, gir Gibson seg så i kast med det han betegner som «den beste vikingfilmen som noen sinne kommer til å bli laget».

- Leonardo, William og jeg har allerede hatt mange møter om hvordan vi vil ha filmen. Jeg har ennå ikke sett en bra vikingfilm, og det har vi tenkt å gjøre noe med nå, sier Gibson til Aftonbladet.

FILMFRELST?Diskuter film her.

Autentisk språk

Tidligere har han regissert blant annet «Braveheart», «The Passion of the Christ» og «Apocalypto». I «The Passion of the Christ» foregikk dialogen utelukkende på arameisk, latin og hebraisk. Når det gjelder språket i den kommende vikingfilmen, vil Gibson forholde seg til hvordan folk snakket på 800-tallet.

- Jeg tror filmen blir på engelsk - på sånn engelsk som de snakket på den tiden - og på gammelnorsk. Uansett hva 800-tallet hadde å by på, så skal jeg gi dere ekte vare, sa han på pressekonferansen til thrilleren «Edge of Darkness», ifølge filmbloggen Collider.

LES FLERE RAMPELYS-NYHETER

Studerte gammelnorsk

Til Aftonbladet lufter Gibson at filmen skal hete «Berserk», selv om den ikke har fått noe offisielt navn ennå. Han har imidlertid vært svanger med vikingfilmideen siden ungdomsårene.

- Jeg studerte gammelnorsk da jeg var 16 år og hadde veldig lyst å lage en vikingfilm med det autentiske språket. Det var den første filmideen jeg noensinne hadde.

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Film

Se neste 5 fra Film