Hovedinnhold

Jared Leto: Ble «blind» for rolle

<p>STREKKER SEG LANG: Jared Leto, her på den røde løperen før GQ's Men of The Year-prisutdeling i London 5. september.</p>

STREKKER SEG LANG: Jared Leto, her på den røde løperen før GQ's Men of The Year-prisutdeling i London 5. september.

Foto: Vianney Le Caer, AP
Skuespilleren, kjent for ekstrem dedikasjon til rollene sine, gikk med kontaktlinser som gjorde ham blind under innspillingen av «Blade Runner 2049».

Denne saken handler om:

I «Blade Runner»-oppfølgeren spiller Jared Leto Niander Wallace, en androide-produsent som er blind.

Fikk du med deg: Leto åpner opp om narkotikamisbruket

Leto har tidligere gått drastisk til verks for ulike roller. Da han spilte hiv-smittet transvestitt i «Dallas Byers Club, en rolle han vant Oscar for, gikk han ned 13 kilo, og da han spilte narkoman i «Requiem for a Dream», omgikk han heroinmisbrukere og gikk ned i vekt.

Les også: Jared Leto har ikke sett filmen han vant Oscar for

For rollen som John Lennons morder Mark Chapman i filmen «Chapter 27» i 2007, gikk han derimot opp 30 kilo og pådro seg urinsyregikt.

<p>NED I VEKT: Jared Leto som Rayon og Matthew McConaughay som Ray Woodroof i «Dallas Buyers Club».</p>

NED I VEKT: Jared Leto som Rayon og Matthew McConaughay som Ray Woodroof i «Dallas Buyers Club».

Foto: Anne Marie Fox, SF Norge

I denne runden bestemte Leto seg for at han også skulle være blind på settet, og tok i bruk spesielle kontaktlinser som ikke bare fikk øynene hans til å se ugjennomsiktige ut, men som også hindret ham i å se. Det medførte at han måtte føres rundt på settet under hele innspillingen.

Les også: Jared Leto: – Det sykeste jeg har vært med på!

Det røper skuespilleren i et intervju med Wall Street Journal, gjengitt av Entertainment Tonight.

– Hadde hørt rykter

«Blade Runner 2049»-regissør Denis Villeneuve, som ble Oscar-nominert for regien på «Arrival», forteller at han hadde hørt rykter om Jared Letos intense forberedelser:

– Vi hadde alle hørt historier om hvordan Jared forvandler seg til rollefigurene. Men det forberedte meg ikke på hva jeg hadde i vente, sier han, og fortsetter:

– Han skapte virkelig noe spesielt. Hver gang Jared kom på settet, ga det en oppsving i energi, spenning og begeistring.

<p>SPRØ ROLLE: Leto som The Joker i «Suicide Squad», en rolle han skal ha beholdt hele innspillingen, og til og med nektet å snakke med kolleger i pausene.</p>

SPRØ ROLLE: Leto som The Joker i «Suicide Squad», en rolle han skal ha beholdt hele innspillingen, og til og med nektet å snakke med kolleger i pausene.

Foto:, SF Norge

Allerede på den første kameraprøven kom Leto som rollefiguren.

– Han kunne ikke se i det hele tatt. Han hadde en assistent som hjalp ham når han gikk – det gikk veldig sakte. Alle ble helt stille, og det ble et slags hellig øyeblikk. Alle ble fylt av ærefrykt. Det var så vakkert og sterkt – jeg ble rørt til tårer, sier regissøren.

Har du lest: Slanke- og fetekampen mot Oscar

Leto selv synes ikke blindheten i denne runden var spesielt dramatisk.

– Jeg dukket ikke så langt ned i kaninhullet denne gangen som jeg kanskje har gjort før, sier han i intervjuet.

Han forsøkte å leve som en blind person, men anså seg aldri som blind.

– Jeg er sprø, men jeg er ikke sinnssyk, sier han.

Da VG møtte skuespilleren i 2009, fortalte han om rollevalgene:

– He he, jeg er nok litt ekstrem av meg. Og blir nok trukket mot denne typen roller; jo større utfordringen er, jo bedre, sa han.

Foruten skuespillerkarrieren er Leto også kjent som vokalist i rockebandet Thirty Seconds to Mars.

Husker du: Konsertpublikum brakk Letos nese

Også Ryan Gosling, Harrison Ford og Robin Wright blir å se i «Blade Runner»-oppfølgeren som har norgespremiere 6. oktober.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Film

Se neste 5 fra Film