Hovedinnhold

Gravferdsetaten bekrefter likflytting til Oslo

Radiolegenden Casey Kasems døde kropp fraktes til Norge

<p>RADIOFAVORITT: Casey Kasem var en av USAs største radioprofiler da han levde. Han hadde også stemmen til «Scooby-Doo»- karakteren Shaggy.</p>

RADIOFAVORITT: Casey Kasem var en av USAs største radioprofiler da han levde. Han hadde også stemmen til «Scooby-Doo»- karakteren Shaggy.

Foto: AP
Gravferdsetaten i Oslo har mottatt søknaden om at den amerikanske radiokjendisen Casey Kasem skal begraves i Norge.

Denne saken handler om:

Tips oss

Det bekrefter etatens avdelingsleder, Wenche Madsen Eriksson, overfor VG.

– Det er ordnet. Han skal til Oslo, sier Eriksson.

Hun ønsker ikke å svare på hvorfor Kasems enke ønsker å sende liket hans til Norge.

<p>TOK AVGJØRELSEN: Jean Kasem var gift med Casey Kasem i 34 år. Hun har bestemt at den avdøde ektefellen skal begraves i Oslo. Her fra en rettslig høring i Washington, hvor Kasems barn fikk ansvaret for den medisinske behandlingen av radioprofilen på hans dødsleie.<br/></p>

TOK AVGJØRELSEN: Jean Kasem var gift med Casey Kasem i 34 år. Hun har bestemt at den avdøde ektefellen skal begraves i Oslo. Her fra en rettslig høring i Washington, hvor Kasems barn fikk ansvaret for den medisinske behandlingen av radioprofilen på hans dødsleie.

Foto: AP

– Det vil familien holde for seg selv, sier hun.

 – Hvor i Oslo skal han gravlegges?

– Det kan jeg ikke si, sier Eriksson som ikke vet om liket har ankommet Oslo ennå.

VG skrev torsdag om familiestriden mellom Casey Kasems barn og hans kone, Jean Thompson Kasem.

Kasem, som i nesten fire tiår underholdt amerikanske radiolyttere med programmer som «American Top 40» og «Casey's Top 40», gikk bort 15. juni.

Enken etter radioprofilen sendte i all hemmelighet liket til Kasem fra Washington og videre til Canada.

Denne uken ble det kjent at liket skulle til Oslo og Norge, noe talspersonen til radiokjendisens datter, Terri, også bekreftet overfor VG.

Han var heller ikke sikker på hvorfor liket til Kasem skulle fraktes helt til Oslo.

– Vi vet ikke hvorfor Jean vil gjøre dette. Det har vært det store spørsmålet gjennom hele dette dramaet. Kasems barn har ingen kommenter på dette tidspunktet, og lar myndighetene håndtere situasjonen, sa Danny Deraney.

På generelt grunnlag sier Eriksson hos Gravferdsetaten at det er enken etter avdøde som bestemmer hvor ektefelles skal gravlegges.

– Det er ektefellen som er ansvarlig for gravferden og for graven. Hvis ektefellen blir umyndiggjort, så går dette ansvaret videre til den avdødes eldste barn, sier hun.

Det koster 15.000 kroner å gravlegges i Oslo, hvis du ikke har tilhørighet til hovedstaden, ifølge Gravferdsetaten.

Det er ikke kjent om Kasems lik er kremert, eller om kroppen kommer i en kiste. Men ifølge Time, så har datteren Kerri fått en rettslig stevning på at stemoren ikke kan kremere ektemannen før det er gjort en obduksjon.

Når lik blir fraktet fra utlandet til Norge, så skal kisten, ifølge norsk lov, bli hentet snarest mulig etter ankomst.

Det er ikke kjent om enken etter Kasem eller noen av hans barn kommer til å være i Norge for å gjøre dette.

Advokaten til Kasems enke, Teruyuki Olsen, sier til nyhetsbyrået AP at de ikke ønsker å kommentere opplysningene om likflyttingen. Han har ikke besvart VGs henvendelser i denne saken.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Film

Se neste 5 fra Film