Hovedinnhold

Disney bekrefter: Indiana Jones 5 kommer!

...og Harrison Ford er klar

<p>IKKE BEKREFTET, MEN VIL GJERNE: Harrison Ford blir gjerne med dersom det blir en femte Indiana Jones-film - og det blir det, skal vi tro Disney-ledelsen.</p>
<p>Foto: Lucasfilm/Disney</p>

IKKE BEKREFTET, MEN VIL GJERNE: Harrison Ford blir gjerne med dersom det blir en femte Indiana Jones-film - og det blir det, skal vi tro Disney-ledelsen.

Foto: Lucasfilm/Disney

Etter måneder med rykter har Disney-toppledelsen endelig bekreftet at det kommer en femte film med Indiana Jones.

Denne saken handler om:

Det er The Independent som siterer fra et intervju Disney-toppsjef Bob Iger nylig gjorde med Bloomberg News. Der lover Iger «flere historier med George Lucas' «Star Wars» og «Indiana Jones», som forresten er underveis».

Disney-konsernet kjøpte Lucasfilm fra George Lucas i 2012 for den nette sum av fire milliarder dollar (35 milliarder norske kroner) og overtok dermed samtidig rettighetene både til «Star Wars» og «Indiana Jones».

LES OGSÅ: Snart er «Star Wars» tidenes kassasuksess

Mens den ferske «Star Wars: The Force Awakens» herjer verdens kinosaler og selger billetter i rekordfart, er det allerede varslet en åttende «Star Wars»-film i løpet av 2017. Det betyr at det neste året kan bli svært travelt for 73 år gamle Harrison Ford.

Om det for femte gang blir med Harrison Ford i hovedrollen, vites ikke ennå, men han har iallfall selv gitt sterkt uttrykk for at han vil være med.

– Å ja, jeg ville elske å gjøre en Indiana Jones til. En karakter med historie og potensial, en slags lystig god filmreise for publikum, Steven Spielberg som regissør - hva er det ikke å like der? sa Ford til Entertainment Weekly i november i fjor.

LES OGSÅ: Chris Pratt ønskes som ny Indiana Jones

<p>RADARPAR: Denne duoen er selve essensen i fire - og forhåpentlig snart fem - filmer om Indiana Jones; regissør Steven Spielberg og Harrison Ford.</p>

RADARPAR: Denne duoen er selve essensen i fire - og forhåpentlig snart fem - filmer om Indiana Jones; regissør Steven Spielberg og Harrison Ford.

Foto: Jørgen Braastad, VG

Regissør Steven Spielberg - som i likhet med Harrison Ford vært med på alle Indiana Jones-filmene - er iallfall klar i sin tale om at Indiana Jones er en karakter man ikke bytter ut.

– Det er definitivt ikke min intensjon å få en annen skuespiller til å ta på seg Harrison Fords sko, slik det har vært mange ulike skuespillere som har spilt Spider-Man eller Batman. Det kommer kun til å være én som spiller Indiana Jones, og det er Harrison Ford, uttalte Spielberg til Screen International tidlig i desember i fjor.

Enda mer direkte var Steven Spielberg, ifølge Deadline, da han talte direkte til Harrison Ford via et video-opptak da Ford ble presentert en ærespris under fjorårets Britannia Awards i oktober.

– Jeg kan knapt vente med å jobbe sammen med deg igjen på «Indiana Jones 5». Dette er IKKE en kunngjøring, bare mitt glødende håp, sa Spielberg.

Det er åtte år siden forrige Indiana Jones - «Indiana Jones og krystallhodeskallens rike».

VGs anmeldelse av denne filmen finner du HER!

Foreløpig er ingenting offisielt rundt en ny Indiana Jones-film, annet enn bekreftelsen fra Disney-toppsjefen om at den kommer.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Film

Se neste 5 fra Film