Hovedinnhold

Ingen planer om nye «Harry Potter»-bøker

ANNONSERING: «Harry Potter»-skaper J.K. Rowling presenterte ideen om sin nye hjemmeside torsdag. Foto: Pa Photos
ANNONSERING: «Harry Potter»-skaper J.K. Rowling presenterte ideen om sin nye hjemmeside torsdag. Foto: Pa Photos
(VG Nett) Forfatter J.K. Rowling har ingen intensjoner om å skrive nye bøker om «Harry Potter».

Denne saken handler om:

Det opplyste forfatteren torsdag, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

«Harry Potter»-fans verden over fulgte med i spenning på hva slags kunngjøring forfatteren skulle komme med torsdag.

Online leseropplevelse

En YouTube-kanal og en mystisk hjemmeside fra forfatter J.K Rowling har fått spekulasjonene til å gå. Et av de heteste tipsene var at forfatteren skulle annonsere en ny bok om «Harry Potter».

Det skjedde imidlertid ikke.

(Saken fortsetter under bildet)

NEDTELLING: På YouTube har «Harry Potter»-fansen kunnet følge med på nedtellingen til offentliggjøringen av den nye fansiden. Foto: AP
NEDTELLING: På YouTube har «Harry Potter»-fansen kunnet følge med på nedtellingen til offentliggjøringen av den nye fansiden. Foto: AP


I stedet offentliggjorde J.K. Rowling at pottermore.com skal være et nettsted for «Harry Potter»-fansen, der forfatteren og leserne skal jobbe sammen for å skape en online leseropplevelse - om den samme historien fansen kjenner til nå.

Nettstedet åpner først i oktober.

- Deler ny informasjon

- Pottermore skal være et sted der folk skal kunne dele og gjenoppleve historien. Jeg kommer også til å dele informasjon fra «Harry Potter»-universet som jeg har holdt tilbake i årevis, forteller Rowling i videoen som er lagt ut på både pottermore.com og YouTube.

Det har gått 13 år siden Rowlings første bok om «Harry Potter» ble publisert, og forfatteren sørget for å takke alle som har kjøpt bøkene hennes.

- Jeg får hundrevis av brev i uka, og kunne ikke ønsket meg bedre fans, sier Rowling.

Åpnet for mer Potter

Forfatter J.K. Rowling har tidligere sagt at hun kunne skrevet både en åttende, niende og tiende roman om trollmannsgutten som har gjort henne til mangemillionær.

- Jeg skal ikke si at jeg ikke ville gjøre det. Det tror jeg ikke at jeg vil. Det føles som om jeg er ferdig, men du vet jo aldri, sa Rowling til talkshow-vertinnen Oprah Winfrey i oktober i fjor.

Foreløpig har hun skrevet syv bøker, der serien om Harry Potter, Hermione Granger og Ron Weasley avsluttes i den siste boken.

Bøkene om Harry Potter har solgt omkring 400 millioner eksemplarer over hele verden. Det er også laget åtte filmer, der den siste boken er produsert i to deler.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Film

Se neste 5 fra Film