Hovedinnhold

«Harry Potter»-stjerne fikk latterkrampe av mosesuppe

(VG Nett) «Harry Potter»-skuespiller Rupert Grint (23) fikk seg noen reale utfordringer da han spilte inn norsk film med Stig Henrik Hoff (46) på Grotli.

De to tilbrakte mye tid sammen i forbindelse med innspillingen av regissør Petter Næss-filmen «Into the White» tidligere i år.

- Vi spiste mosesuppe, ekte mosesuppe, gang på gang!
Det smakte ikke spesielt godt, Rupert Grint er godt vant, og det er jo jeg også som er utdannet kokk fra Bagatelle!

Vi måtte gjøre opptaket på nytt mange ganger mens vi gaflet i oss og han holdt på å le seg i hjel, sier Stig Henrik Hoff om innspillingen av en scene som inkluderte den særegne norske matretten.

VGTV: Se trailerpremiere for «Into the White»
Les også: Hollywood-stjerne på plass i Norge: - Det blir hardt

Filmen handler om dramaet som utspant seg i den norske fjellheimen nord i Gudbrandsdalen under krigen da tyske og engelske soldater skjøt hverandre ned, og ble tvunget til å overleve sammen i en hytte.

Situasjonen førte også til at soldatene måtte ty til det naturen hadde å by på, for å få i seg næring - deriblant mosesuppe.

Regissør Næss gjorde et skup da han sikret seg den verdensberømte Potter-stjernen. Og Hoff fant tonen straks med sin engelske kollega.

- Han er tvers igjennom en gentleman. Sjarmerende, morsom og en j***** god skuespiller! Alltid fordømt godt forberedt. Teksten bare spruter ut av ham. Hadde han vært en sur filmstjerne med nykker ville det vært helt jævlig, det var han absolutt ikke, forteller Hoff.

Han fikk oppleve en liten smakebit av fanhysteriet rundt «Harry Potter»-stjernen. Utenfor studioet der de filmet i Sverige stod det til enhver tid hundrevis av håpefulle fans som ville ha en liten bit av Rupert Grint.

SPILLER I NORSK FILM: Rupert Grint (23) sammen med regissør Petter Næss da det ble kjent at han skulle spille en av hovedrollene i «Into the White». Foto:
SPILLER I NORSK FILM: Rupert Grint (23) sammen med regissør Petter Næss da det ble kjent at han skulle spille en av hovedrollene i «Into the White». Foto:

- Men Rupert bevarer alltid roen, og tar seg tid til fansen.

Hoff spiller den tyske navigatøren Wolfgang Strunk i filmen.

«Tafse-tysk»

Han er en mann av få ord, og Hoff snakker tysk i filmen, et språk han bare hadde begrenset kjennskap til fra før.

- Jeg kunne bare «tafse-tysk» fra 8.klasse, jeg satt på bakerste rad og tafset på damene, humrer Hoff, som fikk god konsulenthjelp for å få tysken til å sitte.

Filmen har i tillegg til Grint og Hoff tyske Florian Lukas og David Cross, og britiske Lachlan Nieboer på rollelisten.

Hoff mener regissør Petter Næss er den viktigste grunnen til at innspillingen gikk knirkefritt med en internasjonal rollebesetning.

- Han er en fantastisk regissør, han stopper opp og lytter når det trengs og tar klare beslutninger. Han er skuespiller selv og vet nøyaktig hva han vil ha.

SPILLER TYSK SOLDAT: Stig Henrik Hoff i «Into the White». Foto: Scanbox
SPILLER TYSK SOLDAT: Stig Henrik Hoff i «Into the White». Foto: Scanbox

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Film

Se neste 5 fra Film