Hovedinnhold

Vil at Clooney skal vitne i sex-saken mot Berlusconi

- BARE MØTTES ÉN GANG: George Clooney (49) hevder han ikke har noe kjennskap til Silvio Berlusconi(74) utover at de har møttes én gang. Foto: AFP
- BARE MØTTES ÉN GANG: George Clooney (49) hevder han ikke har noe kjennskap til Silvio Berlusconi(74) utover at de har møttes én gang. Foto: AFP
(VG Nett) Hollywood-stjernen George Clooney skjønner ikke hvorfor Silvio Berlusconis forsvarere ønsker ham som vitne.

Denne saken handler om:

Den amerikanske filmstjernen (49) står på forsvarernes liste over ønskede vitner når Italias statsminister Silvio Berlusconi (74) skal svare for anklagene om kjøp av sex  fra en 17 år gammel jente. I tillegg er Berlusconi mistenkt for å ha misbrukt sin maktposisjon for å ha presset politiet til å få den samme jenta løslatt fra varetekt da hun ble pågrepet og mistenkt for tyveri.

Når rettssaken starter i Milano i neste uke, kan George Clooney komme til å måtte innfinne seg. Clooney selv sier til bladet People  at han stiller seg uforstående til innkallelsen.

- Det virker merkelig, siden jeg bare har møtt Berlusconi én gang, og det var under et forsøk på å skaffe hjelp til Darfur, sier Clooney.

Italia-venn

Hollywood-veteranen har hus ved Comosjøen nord for Milano, og han har gjentatte ganger uttalt at han ser på Italia som sitt andre hjem. Clooney sier ikke noe om hvor og når han møtte Berlusconi, men en rekke medier melder at filmstjernen og hans italienskfødte kjæreste, Elisabetta Canalis (32), har blitt observert på fest hjemme hos statsministeren.

KNYTTES TIL BERLUSCONI: Nattklubbdanseren Karima El Mahroug (18). Foto: AFP
KNYTTES TIL BERLUSCONI: Nattklubbdanseren Karima El Mahroug (18). Foto: AFP

Berlusconi har konsekvent nektet skyld i anklagene om sex-kjøp. Han mener påtalemyndigheten i Milano driver med «undergravende virksomhet» og hevder at hensikten med beskyldningene er å bakvaske ham.

Påtalemyndighetene mener likevel å ha bevis for at statsministeren skal ha kjøpt sex ved en rekke anledninger. Blant kvinnene han skal ha kjøpt sex av, er den marokkanske nattklubbdanseren Karima «Ruby» El-Mahroug (18). Hun var 17 år første gang hun deltok på en av Berlusconis private fester.

Hvis Berlusconi blir funnet skyldig i å ha betalt for sex med en mindreårig, er strafferammen på tre år. Om han skulle bli funnet skyldig i maktmisbruk, stiger strafferammen til tolv år.

Påtalemyndigheten skal ha kalt inn 136 vitner, deriblant Karima El-Mahroug og flere andre kvinner som hevdes å ha jobbet som prostituerte på Berlusconis sagnomsuste fester.

Les også:  Har 600 sider med bevis mot den italienske statsministeren 

Mer å stri med

Etter at grunnlovsdomstolen på nyåret opphevet en lov som ga Berlusconi og andre regjeringsmedlemmer immunitet mot straffeforfølgelse, sliter Italias statsminister på flere hold. Han er i tillegg anklaget for skatteunndragelse, korrupsjon og underslag. Berlusconi har flere ganger blitt anklaget for korrupsjon og økonomiske misligheter, men har aldri fått en rettskraftig dom mot seg.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS 

FÅ NYHETER PÅ FACEBOOK 

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Film

Se neste 5 fra Film