Hovedinnhold

Clooney fikk «Spirit»-pris

(VG Nett) Pressen ventet spent på hvem nysingle George Clooney (44) ville ta med til filmfesten.

Denne saken handler om:

HEDRET: Filmstjernen George Clooney (44). Foto: AFP
HEDRET: Filmstjernen George Clooney (44). Foto: AFP
George Clooney ble hedret med den aller første «Spirit of Independence»-prisen i Los Angeles lørdag i det som fra nå skal være en årlig begivenhet.

Hollywood-sjarmøren fikk uavhengighets-trofeet for sin sterke støtte til gryende filmskapere og sitt engasjement for uavhengig filmproduksjon - ikke for sin innsats i store Hollywood-filmer.

- En kamp

Clooney forklarte at hans karriere alltid har vært preget av en kamp mellom det kunstneriske og det kommersielle.

- Man prøver å gjøre litt av det kommerisielle for å få råd til å drive med det man virkelig brenner for. Det blir en slags byttehandel, forklarte Clooney ifølge nyhetsbyrået AP.

Uten dame

Clooney har de siste månede ligget lavt i terrenget og derfor glimret med sitt fravær i amerikanske sladrespalter. 44-åringen har vært nemlig sykmeldt etter en ryggoperasjon.

Tidlig i forrige uke havnet han imidlertid i nyhetsbildet igjen, da han kunngjorde at til-og-fra-forholdet til den britiske TV-kjendisen og modellen Lisa Snowdon (31) er over - igjen.

- Verste date

I amerikansk presse knyttet det seg stor spenning til om Clooney ville komme til lørdagens filmfest med en ny kvinne ved sin side. Men den gang ei. I stedet kom filmstjernhen i følge med skuespillerkompisen Sam Rockwell (36) .

- La meg si én ting - han er den verste daten jeg har hatt, fleipet Clooney.

Clooney startet berømmelsen i TV-serien «Akutten». Etter at han trakk seg fra serien for snart fem år siden, har han markert seg i storfilmer som «Batman & Robin», «Den Perfekte Stormen», «Ocean's Eleven» og «Ocean's Twelve».

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Film

Se neste 5 fra Film