Hovedinnhold

Filmstjerne fikk rekordhøy erstatning

<p>KAN SMILE: Den australske skuespilleren Rebel Wilson ble onsdag tildelt over 28 millioner kroner i erstatning for injurierende påstander i australske medier.</p>

KAN SMILE: Den australske skuespilleren Rebel Wilson ble onsdag tildelt over 28 millioner kroner i erstatning for injurierende påstander i australske medier.

Foto: Danny Moloshok, Reuters
Den australske skuespilleren Rebel Wilson (37) er tilkjent over 28 millioner kroner i oppreisning av landets høyesterett etter at hun saksøkte to av Australias største publikasjoner.

Det melder flere internasjonale medier onsdag, deriblant britiske The Guardian.

Erstatningen Wilson er tilkjent kom etter at hun gikk til sak mot Bauer Media, utgiveren av «Woman's Day» og «Australian Women's Weekly» for ærekrenkelse og injurierende påstander. Ifølge hennes advokater er erstatningen den største i sitt slag i Australia.

Les også: Schwarzenegger saksøkt for injurie

De to publikasjonene har i en serie artikler beskyldt Wilson for gjentatte ganger å ha løyet om sin alder, hennes virkelige navn – og barndom. Wilson hevdet at hun som en følge av disse påstandene hadde mistet flere roller og oppdrag.

Rebel Wilson er kjent fra filmer som «Grimsby», «Pitch Perfect» og «Pitch Perfect 2», som alle har vært vist på norske kinoer.

Husker du? Expressen tiltalt for injurier mot Persbrandt

– I Hollywood er man ikke populær veldig lenge, og du har bare et par år å gjøre det på før du går ut på dato. De ødela to år for meg, uttalte Rebel Wilson i juni, etter at en jury bestående av seks personer hadde felt Bauer Media og funnet påstandene som var fremsatt injurierende.

Bauer Media på sin side hevdet at det ikke fantes fnugg av bevis for at Rebel Wilson hadde gått glipp av roller på grunn av de aktuelle artiklene.

Les også: Priscilla Presley renvasket i retten

I kjennelsen som ble offentliggjort onsdag av høyesterettsdommer John Dixon, slår han imidlertid fast at skadene Rebel Wilson er blitt påført som en følge av de injurierende påstandene, rettferdiggjør en betydelig erstatning og han tilkjente skuespilleren 4.5 millioner australske dollar – eller rundt 28,5 millioner norske kroner, i oppreisning.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Film

Se neste 5 fra Film