Hovedinnhold

Lesbisk kjærlighetsdrama vant i Cannes

PRISVINNERE: Gullpalmen gikk til filmen «Blå er den varmeste fargen» Her mottar regissør Abdellatif Kechiche og skuespiller Adele Exarchopoulos (til venstre) og Léa Seydoux (til høyre), prisen. Foto: AP
PRISVINNERE: Gullpalmen gikk til filmen «Blå er den varmeste fargen» Her mottar regissør Abdellatif Kechiche og skuespiller Adele Exarchopoulos (til venstre) og Léa Seydoux (til høyre), prisen. Foto: AP
Den franske filmen «Blå er den varmeste fargen», eller «La Vie D'Adele» som den heter på originalspråket, vant Gullpalmen på filmfestivalen i Cannes.

Denne saken handler om:

Filmen er regissert av fransk-tunisiske Abdellatif Kechiche og slo 19 andre filmer som var nominert til den gjeve prisen.

Da juryleder Steven Spielberg kunngjorde prisen, sa han at juryen i år hadde gjort noe svært spesielt. Den ga nemlig prisen til hele tre personer, til regissør Kechiche og til skuespillerne Adele Exarchopoulos og Léa Seydoux. De tre mottok prisen med stor glede.

Filmen handler om Adele som er 15 år og som er sammen med en gutt. Da hun møter Emma, en ung kvinne med blått hår, endres livet hennes for alltid. De to forelsker seg og starter et forhold. Filmen følger dette forholdet og Adeles utvikling og søken, ifølge Filmweb.

Cannes' høyeste utmerkelse regnes blant de mest prestisjetunge filmprisene i verden.

Beste skuespiller

I Cannes gikk prisen for beste mannlige skuespiller i år til Bruce Dern. Han regnes som en av de store stjernene fra det gylne 1970-tallet i Hollywood. Prisen for beste skuespiller får han for sin rolle i Alexander Paynes film «Nebraska».

Den franske skuespilleren Berenice Bejo vinner prisen for beste kvinnelige skuespiller for sin rolle i den iranske filmen «The Past».

Coen-brødrene

Grand Prix-prisen, som er den nest høyeste utmerkelsen på festivalen, gikk i år til filmen «Inside Llewyn Davis». Filmen er regissert av brødene Joel og Ethan Coen. Denne filmen var blant de 19 nominerte til Gullpalmen.

Prisen for beste regissør gikk til Amat Escalante fra Mexico for filmen «Heli». Filmen handler om narkotikakrigen som pågår i Mexico, og også den var nominert til Gullpalmen.

Bare én kvinne

Hovedkonkurransen var også i år en ganske mannlig affære. Hele 18 menn var nominert til Gullpalmen og bare én kvinne, Valeria Bruni Tedeschi stilte i konkurransen med dramakomedien «Un Chateau en Italie».

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Film

Se neste 5 fra Film