Hovedinnhold

Filmanmeldelse «Kaptein Supertruse: Den første episke filmen»: Vital underbuksehumor

<p>HIHIHI: Thomas og Harald møter sin egen superheltkreasjon i «Kaptein Supertruse: Den første episke filmen». FOTO: Twentieth Century Fox Norway.</p>

HIHIHI: Thomas og Harald møter sin egen superheltkreasjon i «Kaptein Supertruse: Den første episke filmen». FOTO: Twentieth Century Fox Norway.

Tiss. Bæsj. Promp. Det er på tide å snakke om de evige temaene.

Denne saken handler om:

ANIMASJON/BARNEFILM

«Kaptein Supertruse: Den første episke filmen» («Captain Underpants: The First Epic Movie»)

USA. 6 år. Regi: David Soren.

NORSKE STEMMER: Jan Gunnar Røise, Jonas Rønning, Hasse Hope.

Kameratene Thomas og Harald (!) er kanskje litt rampete. Fnisete og glade i hyss. Men de er kreative og morsomme også, og lager blant annet sin egen tegneserie. «Kaptein Supertruse», heter den, og handler om en flyende tjukkas av en superhelt som er kledd i bare underbuksa.

Rektoren på skolen, den tverre herr Krupp, er ikke udelt begeistret for de to. Han truer med å skille dem – sende dem til hver sin klasse i motsatte ender av skolen.

Thomas og Harald blir lei seg. Hvordan skal de pleie vennskapet nå? Men så finner de en måte å hypnotisere Krupp på, med en ring de fant i en eske  frokostblanding. Med det resultat av Krupp begynner å tro at han er Kaptein Supertruse.

Les også: Liten fugl flyr høyt

<p>KREATIVE RAMPEGUTTER: Thomas og Harald i «Kaptein Supertruse: Den første episke filmen». FOTO: Twentieth Century Fox Norway.</p>

KREATIVE RAMPEGUTTER: Thomas og Harald i «Kaptein Supertruse: Den første episke filmen». FOTO: Twentieth Century Fox Norway.

Dette kommer godt med når professor B, for «Bæsjebleie» («et tradisjonelt navn i Sveits»), får jobb som naturfaglærer på skolen. Han er av naturlige årsaker lei lyden av barnelatter, og har en skummel plan for å utrydde den fra jordens overflate én gang for alle.

«Kaptein Supertruse: Den første episke filmen», basert på Dav Pilkeys barnebøker, er ikke den mest sinnrike animasjonsfilmen i manns minne, rent plottmessig.

Det gjør ingenting. Filmen er særs vital både i animasjonen og dialogen. Førstnevnte er rund og myk – ansiktene ser ut som om de er laget av gummi – og full av overskudd. Sistnevnte er en symfoni av tiss-, bæsj- og prompevitser (i én scene snakker vi helt bokstavelig talt om en symfoni).

Unge «Doktor Proktor»-fans vil fryde seg maksimalt. Foreldrene deres vil kose seg, de også. Tiss, bæsj og promp går aldri av moten. Det skulle tatt seg ut.

Anmeldt av Morten Ståle Nilsen

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Film

Se neste 5 fra Film