Hovedinnhold

Filmanmeldelse «Grimsby»: Rumperakett og rølp

<p>KJÆRESTEPAR: Rebel Wilson og Sacha Baron Cohen er glade i hverandre i «Grimsby».</p>

KJÆRESTEPAR: Rebel Wilson og Sacha Baron Cohen er glade i hverandre i «Grimsby».

Foto: UIP
Den garantert mest grisete pubrunden du blir bedt med på i år.

Denne saken handler om:

Borte er sjokkeffekten med å la «vanlige» folk bli utsatt for Cohens ekstreme variant av skjult kamera i form av skikkelser som Borat eller Brüno. Sacha Baron Cohan har blitt altfor kjent for å drive filmatisk walraffing, men han har verken blitt for gammel eller for kjent for «sug og svelg – god helg». I likhet med hans forrige, mindre vellykede «The Dictator» er «Grimsby» altså ren spillefilm, halvannen time rølp og tull du kanskje trenger.

Handlingen er altså lagt til en av Nord-Englands mindre glamorøse byer. Grimsby er fra gammelt av kjent for å stinke fisk, men det var i bedre tider: Fiskeriene er siden lagt ned, og byen er nå mer kjent som en hovedstad for ungdomsarbeidsledighet. Ikke så mye å le av det egentlig, men Cohen lar ikke sjansen til å sparke nedover gå fra seg. Vi ler mye av og ikke med overvektige, lager-drikkende sosialklienter som ikke har hørt om prevensjon – og som stadig setter nye barn til verden, krabater som banner fra de er to og røyker fra de er fem.

<p>LITT AV ET BRØDREPAR: Mark Strong (foran) er M16-agent mens broren er bare fryktelig dum i «Grimsby».<br/></p>

LITT AV ET BRØDREPAR: Mark Strong (foran) er M16-agent mens broren er bare fryktelig dum i «Grimsby».

En av disse er Liam Gallagher-kopien Nobby (Cohen), nibarnsfar, hooligan og generelt komplett noldus. Men han bærer på en vond hemmelighet! Nobby ble nemlig skilt fra lillebroren som liten. Nå er han på sporet av Sebastian, som siden han forlot Grimsby har blitt superhemmelig agent i M16. Med den dumme storebroren sin på sporet er verden i fare – og «Grimsby» blir til tider heseblesende fullstendig crazy action og «James Bond»-triks og stunts fra en annen verden. Vi får avstikkere til Uganda og Sør-Afrika før vi lander under VM-finalen mellom Tyskland og England i Chile. Puh! Cohen topper den legendariske skrotum-scenen fra hotellrommet i «Borat» flere ganger. Stikkord: Ballesuging, rumperaketter og massiv «sperming» fra inne i baken på en elefant. Greier man kanskje kan tro man har vokst fra, men som man likevel blir sittende å hikste av i kinosalen. Jeg tror Cohen-fans vet hva jeg snakker om, andre vil forlate kinosalen hoderystende. Og på en helt vanvittig måte klarer Cohen til slutt å vise at han kanskje har hjertet på rett plass likevel – du har nemlig ikke sett det siste av «bermen fra Grimsby» når storebror Nobby tar av sted for å finne den fortapte bror. Du har min godkjenning til å ta deg fri halvannen time for å lete opp din indre Nobby – jeg tror det kan være sunt!

ØYSTEIN DAVID JOHANSEN

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Film

Se neste 5 fra Film