Hovedinnhold

Tamme villdyr

«MADAGASKAR»

Regi: Eric Darnell, Tom McGrath. Am. animasjon. For alle. Norske stemmer: Ane Dahl Torp, Bård Tufte Johansen, Christoffer Staib, Robert Stoltenberg. Amerikanske stemmer: Ben Stiller, Chris Rock, David Schwimmer, Jada Pinkett Smith.

Denne saken handler om:

Småhyggelig, men litt tamt, om dyreparkdyr og deres forvirrede opplevelser i villmarken.

Alle som har sett Lars Monsen streve seg gjennom villmarken, vet hvor slitsomt det er. I «Madagaskar», Dreamworks sensommergave til barna, er villmarkslivet snudd på hodet. Hvordan går det når en gjeng sofistikerte newyorkere (altså «villdyr» fra metropolens Zoo) brått havner i den frie natur på Madagaskars fargesprakende sletter?

I møtet med den ville natur blir de usikre - og oppfører seg delvis som en gjennomsnittlig Robinson-deltager. Hvilket innebærer forvirring, litt spenning, glede, sjalusi og mye krangling.

Greit nok, dyrene har en viss sjarm, og er tidvis morsomme. De norske stemmene fungerer OK, med Robert Stoltenberg klart i føringen som selvopptatt kongelemur. I originalversjonen er Jada Pinkett Smith en mer soul-preget flodhest enn Ane Dahl Torp i den norske dubbingen.

Men selve historien er ganske så tynn. Det starter friskt, men episodene og hendelsene i det fri er ikke særlig oppfinnsomme. For de yngste tilskuerne holder det kanskje at dyrene er søte, men magien og dramatikken vi har sett i senere års animasjonsfilmer, mangler. Og midtveis er det som om man ikke helt vet hvordan dette villmarkseventyret skal avrundes. Litt skuffende for oss som er blitt animasjons-bortskjemte de siste årene.

BORGHILD MAALAND

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Film

Se neste 5 fra Film