Hovedinnhold

Skrekkelig bra

«Shrek» DVD

Regi: Andrew Adamson, Vicky Jenson. Norske stemmer: Asgeir Borgemoen, Thomas Giertsen, Irene Reppen. Originale stemmer: Mike Myers, Eddie Murphy, Cameron Diaz.

Denne saken handler om:

Femmeren som VG ga «Shrek» da den hadde kinopremieðre i fjor, kan oppjusteres med ett øye til DVD-versjonen. Dels på grunn av alt bonusmaterialet, men mest på grunn av muligheten til å velge mellom norske og originale stemmer.

Den frodige fantasien, den ujålete og ramsalte humoren, den fantastiske animasjonen, sjangerblandingen og appellen til både voksne og barn, gjorde «Shrek» til en av fjorårets store kinoopplevelser. Og ikke minst det høye tempoet og den store detaljrikdommen gjør at filmen er som skapt for gjensyn.

Det er selvfølgelig produsentene i Spielberg-selskapet Dreamscape fullstendig klar over, og «Shrek» er derfor en av de første store DVD-satsingene som retter seg direkte mot barn. Tidligere har alt bonusmateriale vært av størst interesse for samlenerder og filmfriker.

DVD-utgaven av «Shrek» er derimot en slags interaktiv hobbybok, med spørrekonkurranse, «intervju» med figurene, en håndfull enkle spill, samt muligheter til å legge på egne stemmer for dem som har PC med DVD-spiller.

De voksne vil nok sette størst pris på at man kan velge mellom norsk og amerikansk versjon, og dermed få med seg Eddie Murphys Mike Myers' originale stemmer.

For det er fortsatt selve filmen som er denne DVDens største aktivum. Om bonusen kan man bare si at alt pynter på et troll.

ANDERS GIÆVER

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Film

Se neste 5 fra Film