Hovedinnhold

«Babe»-skuespiller James Cromwell (77) dømt til en uke i fengsel

<p>KJENT FIGUR: James Cromwell på premiere i Hollywood i april.</p>

KJENT FIGUR: James Cromwell på premiere i Hollywood i april.

Foto: Chris Delmas, AFP
«Den grønne mil»-, «24»- og «American Horror Story»-skuespilleren risikerer å måtte tilbringe sju dager i fengsel etter å ha demonstrert mot en kraftstasjon i New York.

Denne saken handler om:

Det var i 2015 James Cromwell ble arrestert under en kraftstasjon-protest. Ifølge Variety er grunnen til at han nå er dømt til sju dager i fengsel, at han ikke har betalt boten han ble ilagt etter arrestasjonen.

Les også: Miljøforkjemperen DiCaprio takker faren

Det var en rett i Wawayanda i New York som torsdag dømte Cromwell og to andre miljøaktivister til en ukes fengsel i juli. Skuespilleren skal angivelig sone i Orange County Jail.

Totalt ble fem andre arrestert samtidig med Cromwell da de i desember 2015 arrangerte en demonstrasjon der de satte seg ned for å hindre arbeidet på stedet der Competitive Power Ventures utvinner gass. Alle seks skal ha blitt siktet for å ha forhindret trafikken.

<p>KLASSIKER: Patricia Clarkson og James Cromwell i Oscar-nominerte «Den grønne mil» (1999).</p>

KLASSIKER: Patricia Clarkson og James Cromwell i Oscar-nominerte «Den grønne mil» (1999).

Foto:, NBC International

Fikk du med deg: «Ungkaren»-stjerne i traktor-dødsulykke

Hver av dem fikk 250 dollar i bot og et straffegebyr på 125 dollar, totalt drøye 3000 norske kroner. Ifølge Variety, som siterer Times-Herald Record, var det bare tre av de seks som betalte bøtene innen fristen.

Mens Cromwell først haddde frist til fredag med å betale eller melde seg på fengselet i juli, har en anke ha ført til at de tiltalte har frist til 14. juli med å betale det utestående beløpet.

– Om ikke vi holder sammen, vil ingenting forandre seg. Makt til folket! sa Cromwell til Time-Herald da han nektet å betale boten torsdag.

Husker du: «Power Rangers»-stjerne arrestert for sverddrap

<p>SPILTE KONGELIG: Cromwell spilte prins Philip i «The Queen» fra 2006. Her med Helen Mirren i tittelrollen.</p>

SPILTE KONGELIG: Cromwell spilte prins Philip i «The Queen» fra 2006. Her med Helen Mirren i tittelrollen.

Foto:, Pathe International/Sandrew Metronome Norge

Cromwell ble også arrestert i 2013 for å ha protestert mot det han hevdet var mishandling av dyr. I 2016 bla han og «Star Trek»-kollega J. G. Hertzler arrestert for å ha demonstrert mot et underjordisk gass-lagringsanlegg nær Seneca Lake.

Som skuespiller har Cromwell spilt i nær 200 filmer og TV-serier. Han ble Oscar-nominert for rollen i «Heldiggrisen Babe», og var nominert for Emmy-priser for TV-seriene «Akutten», «Six Feet Under» og «Amarican Horror Story: Asylum», og vant for sistnevnte.

Gikk galt: Tidligere TV-stjerne arrestert for bildrap

Han har også spilt i klassiske filmer som «Den grønne mil», «L.A. Confidential» og «The Artist».

<p>OSCAR-DRYSS: Cromwell (nummer tre fra venstre) sammen med Jean Dujardin, Michel Hazanavicius og Bérénice Bejo, Penelope Ann Miller og Missi Pyle poserer bak hunden Uggi og Oscar-prisene for Beste film, Beste regi og Beste skuespiller for «The Artist» i februar 2012.</p>

OSCAR-DRYSS: Cromwell (nummer tre fra venstre) sammen med Jean Dujardin, Michel Hazanavicius og Bérénice Bejo, Penelope Ann Miller og Missi Pyle poserer bak hunden Uggi og Oscar-prisene for Beste film, Beste regi og Beste skuespiller for «The Artist» i februar 2012.

Foto: Joel Ryan, AP

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Film

Se neste 5 fra Film