Hovedinnhold

- Et viktig kapittel i norsk krigshistorie

COLOSSEUM (VG Nett) Film-Norge hadde tatt på seg finstasen da Hans Majestet Kong Harald og Dronning Sonja satte kronen på feiringen av premieren til «Max Manus».

Kongeparet var de siste til å ankomme den røde løperen, da verdenspremieren på en av Norges dyreste filmer ble feiret i reneste Hollywood-stil.

Nysgjerrige mennesker stimlet sammen med pressen rundt inngangen til Colosseum Kino i Oslo, og Garden spilte korpsmusikk mens politiet passet på menneskemengden.

Stolt Hennie

STRÅLTE: Agnes Kittelsen og Aksel Hennie ankom sammen på premieren til «Max Manus» onsdag kveld. Foto: Scanpix
STRÅLTE: Agnes Kittelsen og Aksel Hennie ankom sammen på premieren til «Max Manus» onsdag kveld. Foto: Scanpix

Hovedrolleinnehaver Aksel Hennie, som spiller Max Manus, smilte stolt da han ankom sammen med medskuespiller Agnes Kittelsen.

VG Netts filmekspert Jon Selås mener det norske kinopublikummet bør kjenne sin besøkelsestid, spår publikumsrekord for storfilmen.

- Det er jo veldig hyggelig hvis hans synes det, sa Hennie til VG Nett.

- Hva synes du om at Kongen er med på premieren?

- Det er en stor ære, og noe vi gleder oss over, rakk Hennie å si, før han måtte skynde seg inn i salen.

Les også:- Still deg i kø nå

I tillegg til skuespillere og regissører hadde en lang rekke kjente fjes fra den norske filmbransjen tatt på seg finstasen for å feire en av de store dagene i norsk filmhistorie.

Regissør Harald Zwart var veldig forventningsfull.

- Jeg gleder meg til å se hvordan de har gjenskapt Oslo slik hovedstaden så ut under krigen. Jeg har hørt filmen skal være veldig bra, og er spent, sa Zwart.

Forsvarssjef Sverre Diesen håpet at regissørene ikke hadde falt for fristelsen til å tøye historien.

- Jeg håper filmen gjenspeiler fortellingen slik den var, sa Diesen, som mener «Max Manus»-filmen dekker et viktig kapittel i norsk krigshistorie.

55 millioner i budsjett

Da produsentene bak filmen spilte inn scener på Karl Johan i Oslo tidligere i år ble mer enn 700 statister tatt i bruk, samt flere hundre mennesker bak kameraet.

Les også:- Tøffere enn Tarantino

«Max Manus» er et stort prosjekt i norsk sammenheng, med et budsjett på totalt 55 millioner kroner.

I tillegg til de storslagne scenene filmet i virkelighet, er det i filmen tatt i bruk dataanimasjon for å få det til å likne 1945.

Det er Espen Sandberg og Joachim Rønning som har regissert «Max Manus»

Tett på nett:Kjakan svarer mandag

Tett på nett:VGs filmekspert svarer søndag

VG Nett kommer tilbake med reaksjoner etter filmvisningen senere onsdag kveld.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Film

Se neste 5 fra Film