Hovedinnhold

Ordfører om elektronika-festivalen: - Nå er det slutt!

Elektronikafestival uønsket av ordfører etter ny dopflom

TATT: Over 180 personer ble tatt med narkotika på festivalen Extrema Outdoor på Kalvøya lørdag kveld. Her blir en av dem vist bort fra området av en sikkerhetsvakt. Foto: Helge Mikalsen
TATT: Over 180 personer ble tatt med narkotika på festivalen Extrema Outdoor på Kalvøya lørdag kveld. Her blir en av dem vist bort fra området av en sikkerhetsvakt. Foto: Helge Mikalsen
KALVØYA (VG) Narkotikaen flommet over Kalvøya i Bærum kommune under musikkfestivalen Extrema Outdoor. Nå har ordføreren fått nok.

Denne saken handler om:

182 personer ble narkotatt med enten GHB, amfetamin, kokain, LSD eller hasj på elektronikafestivalen Extrema Outdoor som ble arrangert for andre år på rad på Kalvøya utenfor Oslo i går.

I fjor ble 80 personer tatt med narkotika på samme arrangement. Gårsdagens beslag har fått begeret til å flyte over for Bærum-ordføreren.

-Politiet sa nei

- Politiet anbefalte at vi skulle si nei forrige gang, og jeg var enig med politiet den gangen, og nå har det skjedd det samme. Nå er det slutt, sier ordfører Odd Reinsfelt til VG.

LES OGSÅ: Mann la på svøm med sekk full av GHB 

8-9000 personer var samlet til festivalen og da VG var til stede kunne vi observere flere grupper med sivile politifolk som sto i grupper og hanket inn festivaldeltagere til kontroll. I et eget bygg på festivalområdet jobbet etterforskere og jurister fra politiet med å skrive ut bøter og ta urinprøver av personene som var mistenkt for besittelse eller bruk av narkotika.

Politiets innsatsleder Tomm Berger skryter av samarbeidet med festivalen.

- Det har vært et ekstremt godt samarbeid med festivalen og vi mener at vi har lyktes ganske godt med å holde festivalen rusfri. Det vises på arrestasjonstallene, sier Berger.

Han mener at årsaken til de høye tallene er nettopp at de har satt mange ressurser inn på området, og at det ikke er en høyere narkotikabruk på denne festivalen enn andre steder.

- Vi har tatt folk mellom 18 og 45 år. Dette er det samme klientellet som drar på byen ellers. Jeg synes at holdningen som nordmenn har til narkotika er skremmende, sier Berger til VG.

- Festivalsjef skuffet

Sjefen for festivalen, Dominic Gorham er skuffet over Bærum-ordførerens utspill.

- Vi har hatt et veldig godt samarbeid med kommunen, og har jobbet ekstremt tett med politiet. At ordføreren har sagt dette er nytt for meg. Vi satser på å ha en god evaluering sammen med kommunen og så får vi se.

Han synes det er merkelig at folk tør å bruke narkotika på festivalen.

- Jeg synes det er skuffende og overraskende at folk er så dumme når vi har annonsert veldig tydelig at vi kommer til å holde strenge kontroller og at det kommer til å være mye politi her, sier Gorham.

En mann i tyveårene som fikk 5000 i forelegg for å ha røyket hasj sier til VG at han blir opprørt dersom festivalen flyttes fra Kalvøya.

- Jeg synes politiet har gjort en god jobb. Jeg synes det er forferdelig om festivalen skal bli borte. Jeg elsker hele greia, det har vært så bra! Det er en selvfølge at folk bruker narkotika, sier han.

Fire til legevakten

Politiet opplyser at kun fire personer har blitt fraktet til legevakten i løpet av kvelden, og sier til VG at det har gått rolig for seg.

Det er irrelevant for ordføreren.

- Det er greit det, men her er det snakk om lovbrudd på narkotikaloven, sier han til VG.

- Hva vil du gjøre med dette nå?

- Det er ikke så mye jeg kan gjøre nå, men når vi har erfart det samme i år som i fjor, er det nesten utenkelig at Bærum kommune kan tillate dette en gang til.

Festivalen startet på formiddagen og varte frem til klokken 23 i går kveld.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks