Hovedinnhold

Festamatøren Magnus skal finne Norges beste fest

Magnus Devold har ikke vært på fest siden han var guttunge. I VGTVs nye serie reiser han landet rundt for å lære av Norges beste festere.

Komikeren Magnus Devold spiller rollen som seg selv i den nye VGTV-serien «Norges Beste Fest», hvor han reiser land og strand rundt for å lære.

- Magnus er en fyr som aldri har vært på fest, eller det vil si, han var på noen bursdager, konfirmasjoner og begravelser da han var liten. Men utover det har han egentlig aldri festet i voksen alder. Nå har han flyttet hjemmefra og tenker at nå begynner den store festperioden, forklarer Devold til VG Nett.

VGTV: Se teaser her 

Lærer av de beste

Magnus har fått nyss om gode festmiljøer både på russebusser, i Trøndelag, på Finnmarksvidda og blant rånerne på Notodden, og ut drar han for å lære av de aller beste.

- Han er positiv innstilt til alt, og tror alt har en mening i festen. Ingenting er tilfeldig, alt er knyttet opp til festen. I første episode er vi på rånefest på Notodden. Der er alle setene i bilen vendt samme vei, Magnus tror det er gjort for at festen skal bli bedre. At de viser rumpa ut av vinduet er også noe de gjør for at festen skal bli optimal.

Devold har oppsøkt reelle fester, med ekte mennesker. Devold forsikrer om at serien ikke kommer til å bli utdriting av folk fra bygda.

- Det er mer han som blir driti ut med kunnskapsløshet, manglende erfaring og feiltolkninger. Det er dem han oppsøker som er ekspertene, og jeg har opplevd at folk er ganske stolte av måten de fester på. Folk synes det er gøy å vise det frem, og de er villig til å lære bort.

Serien produseres av Bård Tufte Johansen og Harald Eias produksjonsselskap Funkenhauser. Tufte Johansen sier han la først la merke til Devold under «Ylvis»-prosjektet, da han var med som praksiselev.

- Han foreslo på jobbintervju at alle gjestene skulle ha med brødrene sine. Jeg synes det var en morsom idé, selv om det aldri ble noe av. Han var en artig skrue, en type man ser og tenker: «Hvem er han fyren i bakgrunnen? Han var litt artig!».

- Dessuten, Magnus kan ikke gjøre så mange andre jobber. Han har ikke noe i primær, sekundær, eller tertiær-næringen å gjøre. Så det er et litt samfunnsansvar vi tar, vi gir han noe å gjøre for at han ikke skal belaste NAV og trygdesystemet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys