Hovedinnhold

«ET RIKERE NORGE» - EPISODE 20:

Møt gummimannen fra Haugesund!

HAUGESUND (VG Nett) I Australia, England og Skottland er han bare kjent som «Captain Frodo - The incredible rubberman». Møt Frode Sandven (32) i 20. episode av Et Rikere Norge!

Denne saken handler om:

VGTV:Se episoden her!

Det er mildt sagt spektakulær underholdning han driver med. Frode Sandven trer blant annet hele kroppen igjennom tennisracketer, sluker sverd, utfører vanvittige balansestunt, og er i stand til å gjøre ting med leddene sine som ser både utrolig og smertefullt ut.

- Alle leddbåndene mine er voldsomt elastiske, men det ligger mye trening bak dette - utrolig mye trening. Det gjelder å sy det inn i en historie slik at det blir et helhetlig show. Ting som tar tre år å lære, kan ta bare fem sekunder å vise, forklarer Captain Frodo.

Gått glipp av noen episoder? Se alle episodene på vår samleside.

«Et Rikere Norge» på podcast HER!
Bli medlem av «Et Rikere Norge» på Facebook HER!

TV-kjendis

GUMMIMANN: Med to tennisracketer har Frode Sandven laget et utrolig show som har gjort ham veldig kjent i blant annet England. Foto: Reuters
GUMMIMANN: Med to tennisracketer har Frode Sandven laget et utrolig show som har gjort ham veldig kjent i blant annet England. Foto: Reuters

Sandven gir oss et par smakebiter på hva han er i stand til. Vi får se hele skaftet på en helt vanlig spiseskje forsvinne inn i nesa, og han er i stand til å vri armen minst 360 grader rundt.

Veldig mye av det Frode Sandven gjør ser fryktelig ubehagelig ut, men ved hjelp av en unik humoristisk snert har nordmannen blitt veldig populær i utlandet.

- Det er lettere for folk å få et positivt forhold til det jeg driver med hvis det kombineres med humor, forklarer Sandven.

I England ble han veldig kjent etter å ha deltatt i konkurransen «When Will I Be Famous» på TV. På Youtube ligger et klipp fra showet. Han har to tennisracketer rundt kroppen, og står i de utroligste positurer mens han kaster konfetti i luften - til publikums ville begeistring.

- Jeg får ofte jobber i England og flys over fra Australia. Det er en fryktelig lang reise, men godt betalt. Så lenge jeg kan holde på med det jeg liker så godt har jeg det veldig bra, forteller Captain Frodo.

Ukjent i Norge

På 90-tallet reiste Sandven ut i verden for å jobbe med det han liker best av alt - nemlig å underholde. Han havnet i Australia, og er nå bosatt i Melbourne. 32-åringen jobber som kabaretkunstner i en australsk gruppe ved navn La Clique.

MANGE TRIKS: Frode Sandven har trent mye for å få til dette trikset. - Det kan ta tre år å trene på noe som tar fem sekunder å gjøre, forteller han. Foto: VGTV
MANGE TRIKS: Frode Sandven har trent mye for å få til dette trikset. - Det kan ta tre år å trene på noe som tar fem sekunder å gjøre, forteller han. Foto: VGTV

Til tross for sin popularitet i utlandet, er det få som vet hvem han er i Norge. Foreløpig.

- Det er ikke marked for denne typen underholdning i Norge. Men jeg trives veldig godt i utlandet, sier Sandven.

Han vokste opp med en far som jobbet som tryllekunstner, og ble i svært tidlig alder en del av showet. Frode Sandven var en meget lovende tryllekunstner, men praktiserer ikke de ferdighetene i stor grad lenger. Nå er det gruppen La Clique som gjelder - et slags moderne sirkus.

- Vi har hatt ni show i uken, og det har gått veldig bra. Det er et hektisk liv.

Han har fått fire måneders ferie fra La Clique, og har brukt tiden til å underholde på egenhånd i tillegg til å ta noen ferieuker hjemme i Norge. Fritiden bruker han også blant annet til å skrive en roman der handlingen er hentet fra sirkusmiljøet.

Det er liten tvil om at Frode Sandven har mange talenter. Han gjør definitivt ikke bare Norge rikere, men hele verden!

Se episoden her!

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys