Hovedinnhold

Erik Mortvedt: - Vi har ingen planer om å gi oss

Se guttas nye musikkvideo på VGTV

(VG Nett) Erik og Kriss har holdt sammen siden russetiden, men låten «My City» er langt fra det siste de gjør sammen.

Bærumsguttene Erik Mortvedt og Kriss Tømmerbakke har samarbeidet med den danske rap-duoen Nik & Jay med låten «My City», og endelig er også videoen klar.

- Det var vært veldig gøy å jobbe med Nik & Jay. Vi har hørt masse på dem tidligere, og ikke minst blitt inspirert av dem, så det var et veldig kult samarbeid, sier Erik til VG Nett.

Vil holde sammen lenge

Erik er på golfbanen når han snakker med VG Nett, mens Kriss er på feire i Lofoten. De to passer på å gjøre ting hver for seg, ettersom de ellers er sammen til enhver tid.

- Men vi krangler faktisk veldig lite. Akkurat nå føles det som om vi skal holde på veldig lenge, og vi har ingen planer om å gi oss eller gå fra hverandre. Derimot leker vi med tanken om å forlate Norge, sier Erik.

Hør «My City» på VG-lista her 

Han og Kriss har kjent hverandre siden de var i barnahagealder, og debuterte sammen som artister da de laget låten til sin egen russebuss «Legenden» i 2002. Erik mener de er nærmest avhengige av hverandre etter alle årene som rap-duo.

- Vi utfyller hverandre. Vi er gode på forskjellige områder, og har lagt til oss et bra arbeidsmønster sammen. Vi har vært sammen helt siden starten, og kjenner og forstår hverandre veldig godt, sier Erik, som spår en noe annerledes framtid for Erik og Kriss:

- Vi pleier å fleipe med at vi skal fortsette til vi blir så gamle at vi reiser rundt på rorbuer og spiller kassegitar.

LES OGSÅ: Erik og Kriss satser stort i Sverige

Travle dager

Den ferske musikkvideoen er spilt inn i de respektive rappernes hjembyer - Oslo og København. Ifølge Erik er det et annerledes Oslo man får se i videoen.

- Det er bilder som viser byene i et nytt lys. Også er det selvsagt litt jenter og snacks, lover han.

Både Erik og Kriss har kjærester. Erik har hatt kjæreste i flere år - og det lar seg kombinere med turnélivet, selv om det er langt fra ideelt.

- Hun er vant til at jeg reiser mye, og sånn har det vært de siste årene. Vi får det til å funke, men det er klart hun syns det er digg når turneen går mot slutten og jeg kan være mer hjemme, sier Erik.

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys