Hovedinnhold

Dommer Davy Wathne fikk rødt kort

Ble sendt av banen før kampen var over

EKERBERGSLETTA (VG) TV 2-profilen fikk stryk for dommerinnsatsen under kjendiskampen på Ekebergsletta. Nå venter tre kampers karantene som straff.

Tirsdag var drøyt to dusin kjendiser samlet til den årlige kjendiskampen under Norway Cup. Årets kamp gikk mellom «MOT» og «Handshake for Peace».

På Egil Drillo Olsens lag stilte en rekke sportsveteraner. Frode Grodås, Jan Åge Fjørtoft og Espen Bredesen var spillere som sørget for seier over Nils Johan Semb «MOT»-lag.

På det mer kjendistunge laget til Semb hadde Jan Fredrik Karlsen, Atle Pettersen og Christian Ingebrigtsen fått kontrakt.

Kastet ut før kampslutt

For TV 2- profil og dommer Davy Wathne gikk kampen ikke helt etter planen. Rett før kampen var over sendte meddommer Svein-Erik Edvartsen Wathne av banen med rødt kort.

- Det var ikke noe som gikk galt. Jeg prøvde å hjelpe det dårligste laget slik at vi kunne få en straffekonk og gjøre kampen mer publikumsvennlig, men Edvartsen er jo sånn «fair and square» og ikke opptatt av å legge til rette for publikum, så det ble jo litt skjevt, sier Davy Wathne til VG etter kampen og smiler lurt.

(Saken fortsetter under bildet.)

NOK ER NOK: Davy Wathne fikk rødt kort ikke lenge før kampslutt. Meddommer Svein-Erik Edvartsen hadde fått nok. Etter kampen lo de to av hele episoden. Foto: Krister Sørbø, VG
NOK ER NOK: Davy Wathne fikk rødt kort ikke lenge før kampslutt. Meddommer Svein-Erik Edvartsen hadde fått nok. Etter kampen lo de to av hele episoden. Foto: Krister Sørbø, VG


Wathe legger med andre ord ikke skjul på at kampen hadde blitt bedre underholdning dersom han hadde fått gehør. Slik gikk det altså ikke.

- Legger du TV-karrieren på hyllen og fortsetter som fotballdommer på heltid?

- Nei, jeg fortsetter med jobben min, og så har jeg dette som hobby, sier han.

Kunne nådd toppen

TV 2-profilen dømmer til vanlig guttekamper når han ikke er på skjermen. Da litt mer alvorlig enn under dagens litt tøysete kjendiskamp.

- Det er moro å være rettferdig og tilstede for unge spillere. Akkurat nå er jeg engasjert i en cup på Sørlandet, men dette er ikke noe å leve av, sier han.

- Hvordan er du som dommer?

- Jeg er vel sannsynligvis den beste norske dommeren som har vært Fifa-dommer og dømt internasjonale kamper. Jeg er journalist og skrev kritisk om mine meddommere, og det likte de ikke i fotballforbundet og holdt meg nede, sier han klingende bergensk og smiler.

Gi seg selv karantene

Wathne mener man må være rakrygget, rettferdig og uredd om man skal lykkes som dommer.

- Du må elske spillet og spillerne, og være helt anonym og usynlig på banen. Akkurat som en nyhetsoppleser på TV. Du er best når du bare formidler, sier han og fortsetter:

- Det er det Edvartsen ikke har forstått. Han gjør veldig mye ut av seg. Kanskje han lærer til neste kamp i tippeligaen, sier han og smiler.

Nå gir han seg selv tre kampers karatene.

- Jeg skal være klar til neste cup, slår han fast.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys