Hovedinnhold

David Irving til VG Nett: - Prøv å motbevis meg

KONTROVERSIELL: David Irving ble på nytt møtt av demonstranter da han forlot TV2s studio i Oslo tirsdag ettermiddag. Politiet forsøkte å sperre gaten for både demonstranter, fotografer og biler for å få Irving ut fra området. Foto: Scanpix
KONTROVERSIELL: David Irving ble på nytt møtt av demonstranter da han forlot TV2s studio i Oslo tirsdag ettermiddag. Politiet forsøkte å sperre gaten for både demonstranter, fotografer og biler for å få Irving ut fra området. Foto: Scanpix
(VG Nett)Holocaust-fornekteren kan ikke forstå hvorfor folk finner meningene hans så provoserende.

- Jeg skriver bare den sannheten jeg finner i dokumentene, hevder David Irving til VG Nett like etter at intervjuet med ham på Tabloid er vist på norske TV-skjermer.

- Jeg lyktes med å komme på TV og fikk snakket for mange mennesker, sier Irving, som i utgangspunktet var i Norge for å holde et foredrag på Lillehammer.

Les også:TV 2 betalte Irvings Norges-reise

Litteraturfestivalen arrangeres i OL-byen i disse dager. I første omgang var Irving også invitert til arrangementet, men etter store protester ble invitasjonen trukket. Da bestemte Irving seg for å møte opp likevel. Nå er imidlertid Irving på vei hjem til England.

Dermed ble Tabloid-intervjuet det eneste Irving utrettet på norsk jord. At kanalen valgte å invitere historikeren og Holocaust-fornekteren provoserte mange.

Les også:Holocaust-senteret trakk seg fra TV2-debatt

- Konspirasjon

- Forstår du at dine synspunkter virker provoserende på de overlevende etter Holocaust?

- Jeg tror ikke alle vet hva som står i bøkene mine. Det er få her i Norge som har lest dem, og det eneste jeg gjør er å presentere det som står i dokumentene jeg leser, sier Irving.

- Men du er jo dømt for å ha tuklet med beviser fra 2. verdenskrig. Hvorfor skal man tro deg?

- Den rettsaken var en konspirasjon. Motparten betalte vitnene og da fikk hun dem til å si akkurat det hun ville. Jeg hadde ikke penger til å gjøre det samme, hevder han.

- Er det ikke fryktelig lett å alltid skylde på en konspirasjon?
- Jeg vet hva som hendte, er Irvings knappe kommentar.

Les også:Én person pågrepet etter Irving-demonstrasjon
-Bevis det

Holocaust-fornekteren hevder han er åpen for at han kan ta feil.

- Men da må noen vise meg dokumentene. De har jeg foreløpig ikke sett. Men om de kommer skal jeg si «så fint, det tok 25 år, men du har rett», sier Irving, som selv hevder han er verdens fremste ekspert på Adolf Hitler. Irving har blant annet hevdet at Hitler ikke kjente til planene om å utrydde jødene under 2. verdenskrig

- Er det et mål for deg å provosere?

- Jeg liker å være interessant. Problemet med mange historikere er at de er for kjedelige, og derfor får de heller ikke oppmerksomhet, mener Irving.

Som også benytter muligheten til å lange ut mot demonstrantene som møtte ham idag.

- Jeg var blitt fortalt at norske jenter skulle være pene. Men de jeg så var noen gamle hekser som åpenbart ikke hadde noen jobb, sier Irving.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys