Hovedinnhold

Danmarks kongelige ballett rystes av kokainrykter

KONGELIG BALLETTMESTER: Nikolaj Hübbe (t.v.), ballettmester ved Den Kongelige Ballet i København, beskyldes for kokainmisbruk og ukontrollerte raserianfall. Her med kronprinsesse Mary og kronprins Frederik. Foto: AFP
KONGELIG BALLETTMESTER: Nikolaj Hübbe (t.v.), ballettmester ved Den Kongelige Ballet i København, beskyldes for kokainmisbruk og ukontrollerte raserianfall. Her med kronprinsesse Mary og kronprins Frederik. Foto: AFP
Den Kongelige Ballett i København rystes av påstander om kokainmisbruk blant danserne og ballettmesteren.

Denne saken handler om:

Påstandene kommer frem i en fortrolig rapport som ledelsen ved Det kongelige Teater har bestilt og som bygger på intervjuer med 55 dansere og eksterne samarbeidspartnere.

Likevel avviser teaterets ledelse rapporten og kaller den for «udokumentert».

Advarte om kokainmisbruk

I tillegg har en rekke ballettdansere de siste to årene forsøkt å advare teaterets ledelse om et stadig stigende kokainmisbruk, som også gjelder ballettmester Nikolaj Hübbe.

Saken har vakt stor oppsikt i danske medier de siste dagene.

- Jeg er dypt rystet, krenket og meget ulykkelig over ryktene som går, sier Nikolaj Hübbe i en kort kommentar til den danske avisen BT.

Men rapporten som Jyllands-Posten har fått tilgang til, tegner et ikke desto mindre dystert bilde av en sviktende ledelse og et elendig arbeidsmiljø som i høy grad skyldes ballettmesterens misbruk og svingende temperament.

- Raserianfall

- Ballettmesterens atferd kan skifte på et øyeblikk. Fra en inspirerende, omsorgsfull, sjenerøs og aldeles kompetent atferd til en atferd preget av raserianfall, avvisninger og personlig sårende bemerkninger, heter det i rapporten.

Ifølge Jyllands-Posten skal ballettmesteren ha sniffet kokain sammen med fire dansere etter premieren på en ballett så sent som i år.

Ledelsen ved Det kongelige Teater i København avviser påstandene om narkotikamisbruk.

- Ryktene om stoffmisbruk er ikke underbygget og kan ikke verifiseres. Det er urimelig at det på et useriøst grunnlag viderebringes udokumenterte rykter om Det Kongelige Teaterets medarbeidere. Jeg har derfor ingen ytterligere kommentarer, skriver Det Kongelige Teaterets øverste sjef, Erik Jacobsen i en pressemelding.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys