Hovedinnhold

Carew eier leiligheter til over 110 millioner kroner

BOLIGHAI I TIGERSTADEN: John Carew kan mer enn å score mål. Landslagsstjernen har også slått seg opp som eiendomskonge på Oslos beste vestkant. Med klokken, fra øverst til venstre: 230 kvm stor leilighet i Munkedamsveien, leilighet i Elsters gate, 140 kvadratmeters leilighet på Frogner, bygård i Bygdøy Allé og leilighet i Nils Juels gate. Foto: Frode Hansen / Bjørn Delebekk, VG.
BOLIGHAI I TIGERSTADEN: John Carew kan mer enn å score mål. Landslagsstjernen har også slått seg opp som eiendomskonge på Oslos beste vestkant. Med klokken, fra øverst til venstre: 230 kvm stor leilighet i Munkedamsveien, leilighet i Elsters gate, 140 kvadratmeters leilighet på Frogner, bygård i Bygdøy Allé og leilighet i Nils Juels gate. Foto: Frode Hansen / Bjørn Delebekk, VG.
(VG Nett) Landslagsstjernen John Carew (32) er i full gang med å bygge opp sitt eget eiendomsimperium på Oslos beste vestkant.

Denne saken handler om:

Her er leilighetene Carew har kjøpt

 • Munkedamsveien
 • 230 kvadratmeter stor leilighet, kjøpt i 2009 for 12 millioner kroner.
 • Camilla Colletts vei
 • 140 kvadratmeter stor leilighet, kjøpt i 2007 for 8,4 millioner.
 • Elsters gate
 • Kjøpt i 2006 for nesten tre millioner kroner.
 • Waldemar Thranes gate
 • Kjøpt i 2005 for 2,9 millioner.
 • Bygdøy Allé
 • Bygård. Kjøpt i 2010 for 82 millioner. Nå til salgs.
 • Nils Juels gate
 • 75 kvadratmeter stor leilighet, kjøpt for 3,2 millioner i 2008.

En gjennomgang VG har gjort i eiendomsregisteret viser nemlig at den profilerte West Ham-spilleren har bygd seg opp en betydelig eiendomsportefølje de siste seks årene.

De seks leilighetene han eier ligger på Frogner og St. Hanshaugen i Oslo.

Gigantkjøp

Carews største investering ble gjort da han kjøpte en hel bygård på 2000 kvadratmeter i paradegaten Bygdøy Allé i fjor.

Pris: Rundt 82 millioner kroner!

Les også: - Carew brukte over 20 mill på luksusleilighet i London 

Det gigantiske boligkjøpet skjedde kort tid etter at han hadde kjøpt tre andre leiligheter på Oslos vestkant for litt over 21 millioner kroner.

Ifølge regnskapet til John Carew AS lånte fotballspilleren 62 millioner for å sikre seg bygården.

Carews agent, Per A. Flod, er åpen om hvorfor Carew har investert over 100 millioner kroner i eiendom i hovedstaden.

Sak fra 2008: Carew er blitt eiendomskonge 

Trygt

- John har tjent mye penger, og de må investeres. Da er spørsmålet hvor de skal puttes, og han har kommet frem til at eiendom er det beste, sier Flod til VG.

TV 2 har tidligere anslått at Carew har tjent nærmere 300 millioner kroner på sine 11 år som utenlandsproff.

Carews agent mener sikkerheten i fast eiendom er det som tiltrekker den ballsikre 32-åringen.

- Det er relativt trygt å kjøpe. Og skal man satse sikkert, så går man for eiendom, og det har vi gjort i flere år, sier Flod.

- Hvilke leiligheter ser dere etter?

- Nå er de fleste leilighetene som John eier, kjøpt for utleie. Derfor ser vi etter bygårder i bestemte områder med en viss kvalitet og beliggenhet, sier Flod, som forteller at leilighetene i Bygdøy allé ikke er det siste eiendomskjøpet til fotballspilleren.

- Vi føler ikke at vi er helt ferdig. Vi har en klar investeringsprofil. Men først må vi se hvor karrieren til John går videre, sier Flod.

«Et smykke»

Kjendismegler Miguel Sørholt i Privatmegleren mener Carew har vært smart på eiendomsfronten de siste årene.

- Han plukker leiligheter som har en bra standard og beliggenhet.

- I de områdene han har kjøpt, så vil det bestandig være dyrt å kjøpe. Men de har som regel steget i verdi etter noen år, sier Sørholt til VG.

Han er spesielt imponert over Carews siste kjøp i Bygdøy Allé.

- Slike bygårder legges nesten aldri ut for salg. Og den bygården John har kjøpt, er et smykke. Om han skulle ønske, så kan han også bygge leiligheter i gården. I dag er den bygd for forretningsdrift, forteller kjendismegleren.

PS! VG har kartlagt de norske leilighetene til John Carew. I tillegg til disse eier han også en leilighet i Waldemar Thranes Gate til 2,9 millioner. Denne ble kjøpt i 2005.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys