Hovedinnhold

Camilla: - Veldig, veldig fint å være her

Prins Charles og Camilla er i Norge

KONGELIG HILSEN: Prins Charles hilser på kronprins Haakon på flyplassen. Foto: Scanpix
KONGELIG HILSEN: Prins Charles hilser på kronprins Haakon på flyplassen. Foto: Scanpix
OSLO (VG Nett) Prins Charles (63) og hertuginne Camilla (64) er på sitt første norgesbesøk sammen.

Tirsdag formiddag landet det britiske paret på Gardemoen. Norgesbesøket er det første i en rekke besøk til de skandinaviske landene i forbindelse med dronning Elizabeths 60-årsjubileum.

BAKGRUNN: I dag kommer Charles og Camilla til Norge

Da prinsen og Camilla ankom Fredssenteret i Oslo, hvor de skal møte overlevende fra Utøya, var Camilla strålende opplagt.

- Det er veldig, veldig fint å være her, sa hun.

NRK-journalist Kirsti Marie Skrede var til stede på fredssenteret, og sier til VG at hertuginne Camilla var i strålende humør og skrøt av vårværet.

Seansen åpnet med at AUF-leder Eskil Pedersen holdt en kort innledningstale, hvor han snakket om at det var viktig å gå videre og ha fokus på fremtiden.

Dette nikket prins Charles anerkjennende til.

Deretter ble ungdommene delt på to bord - hertuginnen og dronningen på ett bord og prins Charles og kong Harald på det andre, hvor de byttet bord etter en stund.

Dronning Sonja hadde et hjertelig gjensyn med Eskil Pedersen før hun kom inn.

- Hei, Eskil! sa hun og ga ham en god klem, ifølge VG Netts reporter på stedet.

Da VG forsøkte å få en kommentar fra Charles og Camilla etter møtet, avvæpnet en spøkefull prins situasjonen.

- Jeg er ikke så god på tirsdager, svarte han på spørsmål om hvordan han hadde opplevd møtet.

Hans kjære var hakket mer snakksalig, og svarte «veldig interessant» på samme spørsmål.

På flyplassen ble Charles og Camilla møtt av kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit. Haakon tok smilende imot Charles da han kom ut fra flyet.

- Det er veldig hyggelig at Storbritannias tronfølgerpar nå kommer til Norge på offisielt besøk. Samtidig er det første gang britenes fremtidige konge besøker Norge med sin nye hustru ved sin side. På denne måten blir jo Camilla behørig presentert ved alle de tre skandinaviske hoffene. Det er nok sikkert også noe dronning Elizabeth har hatt i tankene, tror kongeekspert Kjell Arne Totland.

I dagens papirutgave av VG kan du lese hele historien om hvordan Camilla trollbandt prinsens hjerte.

VEKOMSTKOMITÉ: Kronprinsesse Mette-Marit fulgte Camilla fra flyet, mens kronprins Haakon gikk sammen med Charles. Foto: Scanpix
VEKOMSTKOMITÉ: Kronprinsesse Mette-Marit fulgte Camilla fra flyet, mens kronprins Haakon gikk sammen med Charles. Foto: Scanpix

Mens prins Charles går i dress, er hertuginnen kledd i sort fra topp til tå, med matchende hatt.

Mette-Marit stiller ikke overraskende i eksklusive pumps fra favorittmerket Christian Louboutin og blomstrete skjørt eller kjole under en mørk jakke.

Om noen timer er det duket for slottsmiddag for Charles og Camilla, som er på sitt første offiselle norgesbesøk sammen. De to giftet seg i 2005.

PYNTET: Kronprinsparet smilte og vinket til fotografene da de tok imot prins Charles og Camilla. Foto: Scanpix
PYNTET: Kronprinsparet smilte og vinket til fotografene da de tok imot prins Charles og Camilla. Foto: Scanpix

Prinseparet har et tett program på sitt norgesbesøk. Blant annet skal de møte overlevende etter Utøya og overvære en konsert i Håkonshallen i Bergen, hvor de vil tilbringe en hel dag. I tillegg vil de to få anledningen til å lære om det norske monarkiets historie, da de skal besøke kongeutstillingen på Kunstindustrimuseet sammen med kong Harald og dronning Sonja.

Det norske kongeparet vil også være tilstedet undet neste post på programmet. I 15-tiden vil prins Charles og Camilla ankomme Akershus Festning, hvor de skal legge ned en krans på Nasjonalmonumentet.

- Norge er altså først ut på turneen og det er nok ingen tilfeldighet. Dronning Elizabeth og hennes familie har alltid stått sine slektninger og gode venner spesielt nær. Og jeg vet at et stort britisk pressekorps følger prinseparet på deres besøk i de tre skandinaviske landene, sier kongeekspert Totland.

22. mars går turen videre til Sverige, hvor Charles og Camilla blir blant de første utenlandske kongelige til å hilse på lille Estelle Silvia Ewa Mary.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys