Hovedinnhold

- Bonde Tusvik kritiserer oss for ting vi ikke har skrevet

KRONIKKRANGEL: Sigrid Bonde Tusvik tok et oppgjør med Harald Eia (til venstre) og Ole Martin Ihle i dagens VG. Foto: Jan Tomas Espedal/Aftenposten og Linn Cathrin Olsen
KRONIKKRANGEL: Sigrid Bonde Tusvik tok et oppgjør med Harald Eia (til venstre) og Ole Martin Ihle i dagens VG. Foto: Jan Tomas Espedal/Aftenposten og Linn Cathrin Olsen
(VG Nett) Sigrid Bonde Tusvik går hardt ut mot komikerkollega Harald Eia og hans syn på likestilling i Norge.

I en kronikk i VG med overskriften Eias briller har flekker av sæd på kvinnedagen går komiker Sigrid Bonde Tusvik hardt ut mot kronikken Feminine menn i verdens lykkeligste land , som Eia, Ole Martin Ihle og Nils Brenna hadde på trykk i Dagbladet 15. februar.

I kronikken skriver de at det finnes flere bevis på at norske menn har mistet makten over flere samfunnsområder. Blant annet peker de på TV-programmer og nyhetssendinger i større grad retter seg mot kvinner enn før. I kronikken bruker de også betegnelsen nye, feminine Norge.

- Gubbesjuk

Bonde Tusvik kaller «Brille»-gjengens kronikk gubbesjuk og mener vi er milevis unna likestilling her til lands. Hun skriver:

- Du har temmelig dårlig sikt gjennom forskerbrillene hvis du klarer å konkludere med at den største faren i Norge er at damer får for mye innflytelse og standarden på vår samlede sivilisasjon dras ned forbi menn mister grepet.

Videre skriver hun:

- For hvis du går rundt og er stolt av likestilte Norge, bør du straks både slutte å runke og pusse brillene dine. Det er milevis til vi kan snakke om full likestilling mellom norske kvinner og menn.

Harald Eia ønsker ikke å kommentere saken.

- Jeg har ikke fått lest kronikken. Er noe kliss på brillene mine, skriver han i en tekstmelding til VG og henviser til Ole Martin Ihle.

- Har misforstått

Han mener Bonde Tusvik har misforstått.

- Det er litt vanskelig å kommentere dette, siden hun kritiserer oss for ting vi ikke har skrevet, men vi tar til etterretning at artikkelen er blitt misforstått av noen. Det er ikke amerikansk statistikk vi har basert oss på, men en internasjonal studie av en nederlandsk forsker og en del norsk statistikk, sier Ihle.

I kronikken skriver Tusvik at det ryktes at Ihle, Brenna og Eia som regel setter seg ned for å skrive kronikk etter at en av dem har blitt fragått av en dame på ski på de siste flatene inn mot Kikut.

- Jeg, som er den eneste av oss som går aktivt på ski, har aldri blitt tatt igjen av en kvinne på flatene inn mot Kikut. I de mer kuperte løypene som kommer fra Glåmene, kan det derimot tenkes at det har skjedd, men jeg tviler, sier han.

VG har vært i kontakt med Sigrid Bonde Tusvik. Hun ønsker ikke å kommentere Ihles påstander.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys